2021.04.23., péntek - BélaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Elkezdődött az Országos Vadpörkölt- és Borfesztivál

2019. szeptember 06. péntek, 17:14
Szerző: -pet-, Fotó: pP
Bár az időjárás némileg közbeszólt, és a hivatalos - felvonulással egybekötött - fesztiválnyitás elmaradt az eső miatt, azért elkezdődött az Országos Vadpörkölt- és Borfesztivál.

Délelőtt a testvérvárosi delegációk fogadásával indult a nap. A város dísztermében rendezett ünnepségen és baráti találkozón nyolc testvérvárosból (Barót, Dunaszerdahely, Gorizia, Klagenfurt, Krosno, Lendva, Marl, Marosvásárhely) érkezett küldöttség, akiket Balaicz Zoltán polgármester köszöntött. Ezt követően a delegációk vezetői szólaltak fel.

Felszólaltak a testvérvárosok képviselői is

A szervezők szerint az eső ellenére a szombati jótékonysági főzőversenyre sor kerül majd.  Annál is inkább, mert idén rekordszámú – összesen 110 – főzőcsapat jelentkezett, akik a Kisfaludy utcán készíthetik el a különféle, vadból készült finomságokat. A főzőverseny bevételével a Szent Rafael Kórház szívsebészetét támogatják.

Remélhetőleg az esti koncertek és más kísérőprogramok is lezajlanak. A tervek szerint vadászkutya felvonulás, csatabemutató, néptáncfesztivál is színesítené az őszi programkavalkádot. A belvárosi vendéglátóhelyek pedig különleges vadételekkel készülnek a hétvégére.

A megnyitóból az eső miatt idén csak ennyi jutott...

Részletes program az alábbi linken található:

http://www.zalaiteritek.com/443225150?fbclid=IwAR1_0W1Nan2WXubJZncta4fLk0HQV713Z8pzRjmsAbu4zac1Oq8JYAvDfjQ

(Az időjárás miatti esetleges programváltozást a Kvártélyház Kft. Facebook oldalán érdemes figyelni.)

 

 

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK