2024.05.20., hétfő - Bernát, FelíciaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Street food és Art’Z a belvárosban

2019. május 22. szerda, 20:44
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Street Food Weekend, mely az idén még több kínálattal, illetve kulturális és művészeti programokkal kiegészülve várja az érdeklődőket május 31. és június 2. között.

A részletekről és az újításokról a városházán számoltak be a szervezők. Balaicz Zoltán polgármester elöljáróban elmondta: 2017-ben, a város 770. évfordulója alkalmából indult jó néhány új kezdeményezés Zalaegerszegen. Ilyen volt például a ReStart és a Street Food fesztivál, hiszen a tapasztalatok azt mutatták, hogy van igény olyan sport- és gasztronómiai eseményekre, melyek a belvárosban vannak és több korosztályt is képesek megmozgatni.

Gasztronómiai és művészeti fesztivál 

Örömteli, hogy a Street Food fesztivált immár harmadik alkalommal sikerül megszervezni, ráadásul Art’Z néven egy művészet programsorozattal is bővül a kavalkád. Így a kulináris élvezetek mellett, színvonalas kulturális programok is várják majd a látogatókat.

Harmadik alkalommal rendezik meg a gasztro-eseményt (2018-as felvétel)

A szervezők részéről Szabó Zoltán elárulta: az eddigiekhez hasonlóan most is a Dísz tér lesz a központi helyszín, ám mivel idén legalább huszonöt food truck érkezik a városba, a polgármesteri hivatal parkolója felé is kibővítik az eseményt. Remélik, hogy a több árus azt is jelenti majd, hogy lecsökken a várakozási idő, míg a vásárló kézhez kapja a kiválasztott menüt. Ami ez utóbbit illeti, most is különféle, kézbe vehető, utcán is fogyasztható, húsos, zöldséges, fűszeres ételekből, illetve különleges desszertekből lehet majd válogatni a hétvége alatt. 

Horváth Szilárd fesztiváligazgató, a Városmarketing Iroda vezetője a rendezvényhez kapcsolódó Art’Z Fesztiválról elmondta: egy összefogás eredményeképpen jött létre a gasztronómiai hétvégéhez kapcsolódó kulturális programsorozat. Igyekeztek több művészeti egyesülettel, intézménnyel és vállalkozással is felvenni a kapcsolatot. A fesztivál ideje alatt teret kap a zene, a tánc, a divat, a képző- és fotóművészet, de különleges irodalmi programokkal is készülnek.

Szabó Zoltán, Balaicz Zoltán, Horváth Szilárd

Ez utóbbi Karáth Anita költő, tanár munkáját dicséri. A Zrínyi-gimnázium Szépirodalmi Műhelyének közreműködésével ugyanis létrehoznak egy Versfülkét a Dísz téren, ahol különféle költeményeket lehet kérni. De Mihály Péter és Ecsedi Erzsébet színművészek a környékbeli kávéházakba is bármikor betoppanhatnak egy-egy verssel, vagy más irodalmi művel.

A fesztivál ideje alatt fotókiállítás nyílik a Csipke Passzázsban, melyet ezentúl Alagút Galériának hívnak, a vállalkozó kedvűek pedig festhetnek és graffitizhetnek is a Dísz téren.

A Street Food Weekend alatt koncertek, utcazene, retro-elektro diszkó és mozi is várja az érdeklődőket. De a Pálóczi Horváth Ádám Zeneiskola és a Landorhegyi Óvoda is készül némi meglepetéssel.

A szervezők azt ígérik, hogy a napokban elkészül a fesztivál Facebook-oldala, ahol megtekinthető lesz a részletes program.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK