2021.11.28., vasárnap - StefániaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Tavaszi Borparádé és Zalai Gasztroparty

2019. április 10. szerda, 18:43
Szerző és fotó: Nemes Norbert
Hagyományteremtő szándékkal április első hétvégéjén Vonyarcvashegyen tartották a Nyugat-Balaton első előszezoni gasztro- és boros rendezvényét. A Pezseg a Balaton! mottóval rendezett borparádén tíz pincészet, valamint zalai éttermek és termelők részvételével zajló bormustra, színes koncertek, tavaszköszöntő bormuri várta a látogatókat.

 

A Bock Bisztró Balatonnal azonos helyszínen lévő Festetics Helikon Taverna Borászati és Gasztronómia Kiállítótérben és rendezvényközpontban jelképes összegért, egy fél üveg közepes minőségű bor áráért juthattak kóstolópohárhoz a vendégek. A déltől estig tartó bor-murira a pincészetek a legminősibb boraikat, pezsgőiket és habzóboraikat hozták el. A keszthelyi Amazon Ház elől ingyenes transzferrel, de kerékpárral is szép számban érkeztek fesztiválozók, akik sajtot, süteményt, borkorcsolyát és előételeket, főételeket is kóstolhattak. Hatalmas desszertpult is várta az édesszájúakat.

A gyerekeknek házi, organikus szörpöket kínáltak. Délután kettőkor a Vivat Bacchus fellépése szórakoztatta a nagyérdeműt, Szakonyi Milán gitárestje pedig a naplementében adott tökéletes zenei hátteret a borozáshoz, vacsorához. A belépődíj nélküli, egyedi panorámájú szabadtéri borozgatáshoz az időjárás is kedvezett. A Balatoni Borkultúráért Alapítvány támogatásával a Zenit Hotel Balaton rendezvénytermeiben életre hívott rendezvénnyel kapcsolatban Fodor Márk, az esemény ötletgazdája elmondta, hogy érdemes és lehetséges is a Balatonra nem csupán egy szezonos helyként tekinteni. Szerinte, a balatoni borok nemzetközi megítélésben is méltóak arra, hogy magasabb szintre emeljük őket.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK