2024.04.19., péntek - EmmaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Felavatták a Thermal Hotel Balance-t

2016. november 21. hétfő, 19:09
Lentiben ünnepélyes ceremónia keretében avatták fel a négycsillagos Thermal Hotel Balance-t.

Az új, hetven dolgozót foglalkoztató, 94 szobás, nettó 3,1 milliárdért elkészült gyógyszálloda a helyi önkormányzat beruházásban, zömében pályázati források felhasználásával épült. Ezen összeg mintegy ötödéből tovább fejlesztették a helyi élményfürdőt is. A hotel már júliusban megnyitotta kapuit a vendégek előtt és a nyitása óta 45 százalékos kihasználtsággal működve igazolta erre a beruházásra óriási szükség volt. A vendégek harmada külföldről érkezik, az osztrák, a cseh és a szlovén turisták vannak legtöbben, de Európa sok országából tesztelik hosszabb rövidebb időre a gyógyturisták.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke avatóbeszédében arra utalt, hogy kemény, hosszan tartó munkával sikerült a városnak ledolgoznia a hátrányait, földrajzi adottságait. Szerinte a szálló előnyös gazdasági időszakban kezdte meg működését, mert 2010 és 2015 között majd negyven százalékkal emelkedett a vendégek száma, de a szálláshelyek árbevétele is legalább ötven százalékkal nőtt.

Horváth László polgármester a nehéz és erőfeszítésekkel teli utat vázolta, aminek révén a katonaságáról híres egykori városból mára a gyógyturisztikai fejlesztések fellegvára lett, a több évtizedes álom megvalósításával. Az eredményes összefogás gyümölcsének nevezte a minőségi kereskedelmi szálláshelyet, amelynek révén Lenti ismét feljebb kerülhetett egy fokkal a gyógy- és egészségturizmus lépcsőjén. A beruházás a jövőben segíteni fogja a vállalkozói tőke bevonzását, a vendégéjszaka szám emelkedését, további, vendégek által generált igények kielégítését – mondta el.

„A most elért mérföldkőről is tovább kell menetelnie az aktív, tetterős, kreatív, tabukat döntögető város vezetőinek, hogy a zalai Riviérát idéző üdülőparadicsom tovább fejlődhessen” – foglalta össze Vigh László, a térség országgyűlési képviselője.

Az avatóünnepség állófogadása alkalmával mondott pohárköszöntőjében dr. Pál Attila, a zalai megyegyűlés elnöke a megye és Lenti város életében is történelminek nevezte a beruházás gyors, precíz és minőségi elkészülését. Gratulált ahhoz, hogy a Lenti immár tagja lett a honi fürdővárosok elit klubjának.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK