2024.07.14., vasárnap - Örs, StellaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

A térség versenyképességének a növelése az együttműködés célja

2024. május 26. vasárnap, 13:57
ZalaMedia
Címkék:
Együttműködési megállapodást kötött a Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium háttérintézménye, a Magyar Fejlesztésösztönző Iroda (MFOI) a GreenTech pénteki napján.

A város és a térség versenyképességének a növelése a megállapodás célja 

Zalaegerszeg élen jár az európai uniós források megszerzésében mondta a sajtótájékoztatón Balaicz Zoltán polgármester. Kiemelte, hogy a TOP, a TOP Plusz és a KEHOP programok keretében számos beruházás valósult meg a megyeszékhelyen. 

- A Magyar Fejlesztési Irodával létrejött megállapodás, arra hivatott, hogy elősegítse, hogy a 2021-2027-es európai uniós ciklusban minél több forráshoz jusson Zalaegerszeg. Ebből a támogatásból valósulhat meg a város komplex csapadékvíz-kezelési rendszerének megújítása is - fogalmazott Balaicz Zoltán. 

Dr. Petri Bernadett, a MFOI ügyvezetője, az uniós források közvetlen lehívásáért felelős miniszteri biztos elmondta, azon dolgoznak, hogy a 400 milliárd euró közvetlen uniós forrásból minél több támogatást le tudjanak hívni együttműködve a zalai megyeszékhellyel. Kiemelte, hogy a zöld átállást segítő projektek és a kutatás-fejlesztés kedvező elbírálást kaphat a jövőben. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK