2024.05.26., vasárnap - Fülöp, EvelinZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Alapításának harminc éves jubileumát ünnepelte a Baki Agrocentrum

2024. február 18. vasárnap, 18:34
Szerző, fotó: Sámel József
Szakmaiság, megbízhatóság, partnerség. E három alapértékkel van kikövezve harminc esztendeje a Baki Agrocentrum Kft. működésének, illetve sikerének útja – hangzott el a családi vállalkozás jubileumi ünnepségén, melyet Zalakaroson, a Park Inn by Radisson Hotelben tartottak.

Szakmaiság, megbízhatóság, partnerség

A Baki Agrocentrum Kft. története egy kis gazdaboltban kezdődött 1994-ben Bakon, akkor, egészen pontosan január 17-én, nyitotta meg üzletét Balogh Rudolf, melyhez hamarosan felesége, Baloghné Domján Éva is csatlakozott. A kiskereskedelmi tevékenység gyorsan nagykereskedelemmé alakult át, melynek középpontjába az integrátori tevékenység, majd később elsősorban a terménykereskedelem került. A Balogh házaspár idővel a gyermekeit is bevonta a vállalkozásba, mely kezdetektől sikeresen és példa értékűen működik.

Munkatársai, partnerei, üzletfelei körében ünnepelt múlt héten a Baki Agrocentrum Kft. A harminc esztendő történéseiről, a vállalkozás fejlesztéséről filmet vetíttettek a résztvevőknek, majd az alapító fia, Balogh Ádám ügyvezető mondott köszöntőt, kiemelve: Édesapámat gyakran kérdezték, mi a siker titka? Ő mindig azt válaszolta: „Átlagos képességekkel, de nagyon sok szorgalommal, még több kitartással sikert is lehet elérni.” Ezt a gondolatot azzal egészíteném ki, hogy családi vállalkozásról lévén szó, kompromisszumok, alkuk, alázat, együttműködés, nagyon sok beszélgetés, s egymás meggyőzése is kellett még a sikeres működéshez. Mindez jellemezte az elmúlt harminc évet. S nem a generációváltás, hanem a generációk együttműködése, az együtt dolgozás az, ami meghatározónak bizonyult. 

- Családi összefogás kellett ahhoz, hogy most együtt ünnepelhessünk – fogalmazott. - Kezdettől a szakmaiság, megbízhatóság, a partnerség jelenti számukra az alapértékeket. Hittük, vallottuk a minőséget, a jogkövető magatartást, mindez meghozta a várt eredményt.  Fontosnak tartottuk, tartjuk a társadalmi felelősség- és szerepvállalást is.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város polgármestere elismerő szavakkal szólt a családi vállalkozásról. Hangsúlyozta: harminc éve sokak szőttek álmokat, elképzeléseket, de kevesen voltak, akik nem csak álmodni mertek, hanem rendelkeztek kellő erővel, akarattal, hittel és bátorsággal az álmok megvalósításához. Balogh Rudolf olyan vállalkozást indított, mely mára bebizonyította, hogy nem csak életképes, hanem példa más cégek számára. Beszélt arról, hogy az innováció mennyire fontos szerepet játszott a családi vállalkozás életében. Megemlítette, hogy példaértékű a generációváltás, a generációk együtt dolgozása. Ahogy az is, hogy a családot a sikerek és a tisztességgel megszerzett vagyon  nem változtatta meg, minden tagja megmaradt olyan embernek, amilyennek megismerték őket. Szót ejtett arról is, hogy a lokálpatriotizmus terén is példaértékű a családi vállalkozás tevékenysége, Zalaegerszeg, a kulturális terület mindig számíthat rájuk. Beszéde végén köszönetképpen átadta Zalaegerszeg Közgyűlésének elismerő oklevelét Balogh Ádámnak.

Eppel János, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnöke ritka értékként említette a céget. Úgy fogalmazott, ha egy vállalkozás családban valósul meg és működik, annak a szokásosnál több értéke is van. A Baki Agrocentrum Kft. – mely sikereit rengeteg munkával és kockázatvállalással érte el, s a közösségépítés legmagasabb szintjét is megvalósította családi, munkahelyi, lakóhelyi és társadalmi jelenlétével - példát mutat a hazai vállalkozásoknak. Boross Dávid, a Felelős Családi Vállalatokért Magyarországon Egyesület elnöke szintén méltatta a vállalkozás működését, sikereit, mondván: a harminc esztendő bizonyította a családi vállalkozás életképességét, s hogy tudatos lépésekkel mindig a jövőképük szerint dolgoztak.

A jubileumi ünnepség ezután jó hangulatú talk show-val folytatódott, a Balogh család tagjait Geszti Péter kérdezte az alapítás körülményeiről, illetve a működéssel kapcsolatos kulisszatitkokról. A rendezvényt – melynek keretében díjakat adtak át az alapítóknak, a munkatársaknak – látványos táncos bemutatók zárták.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK