2021.11.28., vasárnap - StefániaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Az oktatás és képzés helyszíne lesz

2021. január 28. csütörtök, 18:34
Szerző és fotó: Antal Lívia
Átadták a 646 millió forintos beruházásban az egykori Petőfi-laktanya területén felépült üzemcsarnokot Zalaegerszegen, amelynek a későbbiekben oktatási, szakképzési funkciót szánnak.

Átadták az elkészült üzemcsarnokot

Dr. Vadvári Tibor alpolgármester, Balaicz Zoltán polgármester, Vigh László országgyűlési képviselő és Oláh Gábor, a Zalaegerszegi Városfejlesztő Zrt. vezérigazgatója

Balaicz Zoltán polgármester elmondta, hogy az önkormányzat 600 millió forint európai uniós támogatást nyert a TOP-programból, amit 46 millió forint saját erővel egészített ki a beruházás megvalósításához. A volt parancsnoki iroda helyén felépített közel 1500 négyzetméXter alapterületű üzemcsarnok a város gazdaságfejlesztési programja részeként létesült, amelybe az inkubátorház bővítésének harmadik üteme is beletartozik. Jelezte: egyelőre üresen áll az épület, amelynek további funkcióját meghatározza, hogy három – a Munkácsy, a Ganz és a Széchenyi – szakképző iskola, valamint a Pannon Egyetem zalaegerszegi központjának közelében található. Ebből adódik, hogy nem hagyományos ipari tevékenységre kívánják bérbe adni a modern épületet, hanem oktatási, szakképzési célokra felhasználni és ehhez berendezni a szükséges eszközökkel, ami reményeik szerint néhány hónap múlva valóra válhat.

Vigh László, a térség országgyűlési képviselője az átadáson azt hangsúlyozta, hogy a vírushelyzet elmúltával óriási igény lesz a szakképzett munkaerőre, ami már most is jelentkezik, itt a városban is, a fejlesztéseknek köszönhetően. Ezek között említette a jövő év elején átadandó járműipari tesztpályát, ahol 200-300 új munkahely jön létre, továbbá a német–magyar vegyesvállalat beruházásában épülő Rheinmetall harcjárműgyárat, ahol 500 fő helyezkedhet el. Mint mondta, ehhez újabb, munkaerőt igénylő beruházások társulnak, akár a közeljövőben, amelyeket már sem a város, sem a megye nem tud kiszolgálni. Hangsúlyozta, ezért régiós szinten kell megszólítani a majdani munkavállalókat, hogy jöjjenek ide. Egyúttal szükség van az oktatás, a szakképzés fejlesztésére, amely biztosítja majd a megfelelő szakembereket a vállalatok számára. A betelepülő cégekkel jelentősen növekedhet a város adóbevétele, így több forrás juthat az egészségügyre, az oktatásra, a kultúrára és a közlekedésre. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK