2021.11.28., vasárnap - StefániaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Betonacél-megmunkálás az új üzemcsarnokban

2018. szeptember 26. szerda, 20:25
Szerző: A.L.; Fotó: AL
A Fundament Plusz Kft. új 1200 négyzetméteres üzemcsarnokot létesített a zalaegerszegi északi ipari parkban tavaly létesített telephelyén. Az építőipari vállalkozás ezzel a több mint fél milliárdos beruházással betonacél-megmunkálással bővítette profilját.

Az átadási ünnepségen Balaicz Zoltán polgármester felidézte, hogy a cég két ütemben hajtott végre fejlesztést az északi ipari parkban lévő 6500 négyzetméteres telkén. Az elmúlt évben egy 600 négyzetméteres irodaházat és javító műhelycsarnokot, míg idén egy 1200 négyzetméteres üzemcsarnokot épített meg. Mint mondta, ebből is látszik, hogy olyan zalaegerszegi vállalkozásról van szó, amely folyamatosan tud fejleszteni. Az új üzemcsarnokot több mint fél milliárd forintból létesítette. A költségből 47 millió forint az az összeg, amellyel a magyar kormány a GINOP program révén támogatta a beruházást. A polgármester jelezte, hogy a cégnek további tervei vannak, amelyek megvalósításához, ahogy eddig is, minden segítséget megadnak.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos kiemelte, hogy a vállalkozás a magyar gazdaság egyik húzóágazatában, az építőiparban tevékenykedik. Mint mondta, fellendült a lakáspiac, hiszen korábban 6–10 ezer új lakással, idén a CSOK-nak és más állami támogatásoknak is köszönhetően már 30-40 ezer új lakással számolhatnak éves szinten az országban. Jelezte továbbá, hogy az építőipari megrendelések 90 százaléka az állam részéről érkezik, utalt az épülő tesztpályára és a hozzá kapcsolódó M76-os gyorsforgalmi útra. Az építőipar teljesítménye a gazdasági növekedésben is megmutatkozik, ami idén 4,5-5 százalék közé várható Az állam ezért tud támogatni olyan fejlődő vállalatokat, mint a zalaegerszegi Fundament Plusz Kft.-t.

Hegyi Vilmos, a cég ügyvezető igazgatója elmondta, régi elképzelésük vált valóra, hogy tavaly saját telephelyre költöztethették vállalkozásukat az északi ipari parkba, amely korábban több ponton működött városban. Az építőipari alapozással foglalkozó szakcégük most új profillal, betonacél-megmunkálással bővítette tevékenységét, melyhez automatizált hajlító- és vágógépeket is beszereztek. Az új üzemcsarnokban ezeket üzemelik be jelenleg, de már gyártanak a késztermékeket is. A cölöpvasalásokat saját profiljukban használják fel, míg a kengyelek vasalását és hajtását partnereik megrendelésére végzik.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK