2024.05.30., csütörtök - Janka, ZsanettZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Bokrétaünnep az irodaháznál

2022. március 21. hétfő, 12:11
Szerkesztő és fotó: Antal Lívia
Felkerült a bokréta a zalaegerszegi ZalaZONE Ipari Park Zrt. 749 millió forintból létesülő irodaházára, miután az épület elérte szerkezetének legmagasabb pontját.

A ZalaZONE főhadiszállása lesz

Dr. Háry Adnás, Balaicz Zoltán, Prof. Dr. Palkovics László, Vigh László és Kovács Tamás

Prof. Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter arról beszélt arról, hogy régebben azt „tanulta meg” a német autóipari cégeknél, hogy először gyártani, kutatni és tesztelni kell, utána lehet majd egy irodaházat felhúzni. Mint mondta, Zalaegerszegen nagyobb sebességre kapcsoltak, hiszen az elmúlt négy évben a járműipari tesztpálya környezetében olyan ütemű fejlődés indult el, amit az irodaház létesítésével is meg kell mutatni a külvilágnak.   

Vigh László, a térség fideszes országgyűlési képviselője, a tesztpálya miniszteri biztosa azt hangsúlyozta, hogy a „járműipar Szilícium-völgye” mágnesként vonzza a fél világot a zalai megyeszékhelyre. Az autonóm és az elektromos autók tesztelésére lehetőséget adó tesztpálya mellett olyan infrastruktúra épül ki, amely a védelmi iparnak és a drónkutatásnak is komoly bázisa lesz.   

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere úgy vélekedett, egy olyan gazdasági ökoszisztéma kialakulásának lehetünk szemtanúi, amelyben együtt van jelen a kutatásfejlesztés és az innováció. A szomszédos északi ipari parkban is egymást érik a beruházások, ahogy itt a ZalaZONE Ipari Parkban is. A 749 millió forintból épülő 700 négyzetméter alapterületű irodaháza ennek ékköve, amely várhatóan a nyár végére készül el.  

Dr. Háry András, a ZalaZONE Ipari Park Zrt. vezérigazgatója azt mondta, hogy 2016-ban a járműipari tesztpálya kivitelezésével egy innovációs ökoszisztéma kiépítése is elkezdődött az egymás után létesülő kutatóközpontokkal és gyárakkal. A leendő irodaház ennek a folyamatnak része, amely kapuja, főhadiszállása lesz a ZalaZONE környezetében zajló fejlesztéseknek. Mint indusztriális épület, alakjában és stílusában is megjeleníti ezt.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK