2023.03.30., csütörtök - ZalánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Bokrétaünnep március végén

2018. február 01. csütörtök, 18:57
Szerző és fotó: Antal Lívia
A technikai épület kivitelezése már a kétharmadánál tart, míg a fogadóépület szerkezetépítését nemrég kezdték meg. A zalaegerszegi járműipari tesztpálya valamennyi elemén is dolgoznak szakemberek, így a kezelhetőségi pálya kialakításán is.

A fogadóépület kivitelezését november elején kezdték meg a föld- és alapozási munkákkal, melyek nagy részével az év végére végeztek is, tájékoztatta a sajtó munkatársait Bérczesi Tibor, a Záév Zrt. projekt főmérnöke a helyszíni bejáráson. Most a szerkezetépítésen dolgoznak, ami várhatóan február végére, március elejére lesz kész. Úgy tervezik, hogy az acélszerkezet bokrétaünnepét március vége felé megtarthatják. Mint mondta, a fogadó- illetve technikai épület kivitelezésén 50–70 ember dolgozik jelenleg, mintegy nyolc szakmában. Ez a létszám a munka előrehaladtával növekedni fog, ahogy a szakmunkák is. A fogadóépület déli és északi oldala üvegszerkezetű lesz, déli oldalát emellett egy Z-betűt formáló építészeti elem is díszíti majd. A járműipari tesztpálya reprezentatív épületeként bemutató- és konferenciatermeknek, valamint irodáknak ad helyet.

 Bérczesi Tibor és Vigh László az épülő fogadóépület előtt.

– A járműipari tesztpálya elektromos és autonóm járművek tesztelésére alkalmas laboratóriuma előtt állunk – mutatta be a technikai épületet Vigh László, hozzátéve: ez a tesztpálya titkos kamrája, ahol a mérnökök saját fejlesztéseik tesztelését végzik majd. Az országgyűlési képviselő, miniszteri biztos kiemelte, a karácsonyi ünnepek kivételével folyamatosan dolgoznak a szakemberek a járműipari tesztpályán, a kinti munkáknak ugyanis kedvez az idei gyenge tél. Ezért is bíznak abban, hogy a  fogadóépület bokrétaünnepét március 28-án megtarthatják.

A technikai épületben itt kap helyet a személyautók műhelye.

A 2100 négyzetméteres technikai épület mintegy fele már tető alatt van. Déli szárnyában irodákat, közepén háromállásos műhelyt kamionok, míg északi szárnyában 16-állásos műhelyt alakítanak ki személyautók számára. Az irodai rész szerkezete, dobozolása már elkészült, belül a gépészeti szerelési munkák zajlanak. Ha az időjárás nem szól közbe, akkor a másik két épületrész is kész lehet néhány hét alatt. S itt is folytatódhat a munka a nyílászárók behelyezésével és a gépészeti szerelésekkel.  

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK