2023.03.31., péntek - ÁrpádZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Zalaegerszegről Európába

2018. szeptember 19. szerda, 17:54
Szerző és fotó: Antal Lívia
Zalaegerszegen nyitotta meg első európai ellátási központját a világ egyik vezető biztonságtechnikai eszközöket gyártó vállalata, a Dahua Technology. A bejelentésre a város dísztermében került sor a kínai vállalat vezetői, illetve kínai és magyar kormányzati politikusok körében.

Elsőként Flynn Jiang, a Dahua Technology Magyarország ügyvezetője adott tájékoztatást a vállalat fejlődéséről, majd Jason Zheng, a Dahua Kínán kívüli országaiért felelős operációs igazgatója azt emelte ki, hogy a magyarországi összeszerelő- és a disztribúciós központ létrehozása kulcsfontosságú lépés az európai ügyfelek versenyképes kiszolgálása érdekében.

Elosztó központot létesített a kínai Dahua a zalai megyeszékhelyen

Zalaegerszegen háromezer négyzetméteres bázist hoztak létre, ahol előrejelzéseik alapján napi 500 darab rögzítő és 700-900 darab kamera összeszerelése a rövid távú céljuk. A logisztikai tevékenységhez kapcsolódóan 2020-ig olyan ellátási láncot szeretnének létrehozni, ami havi 150–250 ezer darab szállítmányt kezel Európába.

Csou Hszin-csien, a Kínai Népköztársaság budapesti nagykövetségének kereskedelmi tanácsosa arról beszélt, hogy Kína számára Magyarország az egyik legfontosabb befektetési célpont.  2016-ban 4,1 milliárd dollárt tett ki 20 kínai vállalkozás befektetési összege. Idén viszont 60 cég kíván befektetni, így a befektetési összeg is megsokszorozódik. Kiemelte, hogy hazánk a kínai áruk európai elosztó központjának számít, annak ellenére, nincs tengeri kikötője. A Dahua a második olyan kínai cég a Huawei után, amelyik ilyen központot működtet Magyarországon.

Ponevács-Pana Petra, a Külgazdasági és Külügyminisztérium külgazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkára is beszélt a befektetések növekedéséről. Alátámasztotta egy adattal, miszerint 2017-ben Magyarország volt a világ 7. legkedveltebb befektetési célpontja az egymillió lakosra vetített munkahelyteremtés tekintetében. A lendület 2018 első felében is folytatódott: 46 befektetői döntés született, ami 6700 új munkahelyet teremt és 2 milliárd eurónyi tőkebefektetést hoz. A projektekből 12 új befektetőhöz köthető, 34 újra befektetés, ami a Magyarország iránti bizalmat jelzi.

Vigh László országgyűlési képviselő Zalaegerszeg növekvő gazdasági potenciájáról beszélt, megemlítve 45 milliárd forintból épülő és a világon egyedülálló tesztelemeket tartalmazó járműipari tesztpályát. Balaicz Zoltán polgármester azt fűzte hozzá, hogy a járműipari tesztpályának is otthont adó zalaegerszegi északi ipari park az országban elsőként kapta meg Tudományos és Technológiai Park címet. Örömét fejezte ki, hogy a jelenleg zajló szállodafelújítás mellett a Dahua révén újabb kínai befektetésnek adhatnak helyet a városban.

A Dahua Technology a világ egyik vezető videókamerás megfigyelő rendszereket gyártó vállalata. Világszerte több mint 13 ezer munkavállalójának köszönhetően a Dahua megoldásait, termékeit és szolgáltatásait 180 országban illetve számos ágazatban és területen használják, olvasható sajtóközleményünkben.

A képen balról jobbra: Andrzej Jarzyna, a Dahua Technology CEE and Nordic kereskedelmi igazgatója, Flynn Jiang, Vigh László, Jason Zheng, Zhou Xinjian, dr. Ponevács-Pana Petra, Balaicz Zoltán és Colin Wang, a Dahua Technology CEE and Nordic ügyvezető igazgatója

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK