2024.05.18., szombat - Erik, AlexandraZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Fenntartható hulladékgazdálkodás

2018. december 13. csütörtök, 16:59
Szerző: XX
Az Interreg Magyarország-Horvátország határon átnyúló program keretében megvalósuló „EcoSmartCities” ökológiailag okos és fenntartható városok című projekt „Fenntartható hulladékgazdálkodás” elnevezésű továbbképzésre került sor az elmúlt héten a város dísztermében.

Az esemény fővédnöke dr. Koósz Attila horvát-magyar tiszteletbeli konzul volt, aki a rendezvényen elmondta: európai  uniós források igénybevételével zajlik az Interreg program, melynek pályázatán Zalaegerszeg és a horvátországi Ludberg városa közös projekten dolgozik. Ennek célja az okos hulladékgyűjtés megvalósítása, az ökológia, és a gazdasági kapcsolatok erősítése a két ország között. A hulladékgazdálkodás modern kezelése a jövőnek szól.

dr. Koósz Attila horvát-magyar tiszteletbeli konzul

Köszöntötte a rendezvényt Gecse Péter alpolgármester, aki elmondta: Zalaegerszeg mindig stratégiai ágazatnak tekintette a hulladékgazdálkodást, sok városi és állami forrást is igénybe vettek a hulladékgazdálkodás fejlesztési feltételeinek megteremtéséért. Beszámolt a jelenleg folyó hulladékgazdálkodási nagyprojektről is.

Gecse Péter alpolgármester is köszöntötte a résztvevőket

A szakmai programon több előadás is elhangzott: Háztartásom hulladék nélkül címmel Tóth Andrea a Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány kuratóriumi tagja tartott előadást, Hulladékvadász volt a címe annak az előadásnak, melyet Szebenyi Péter, a JÖN alapítvány szakértője tartott. A környezetbarát megoldásokról Kertész Balázs okleveles környezetmérnök beszélt, ő a Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány alapítója.

MEGOSZTÁS

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK