2024.06.23., vasárnap - ZoltánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Igazi építészeti alkotás

2018. június 16. szombat, 16:39
Szerző és fotó: Antal Lívia
Minden oldalán üvegborítással is rendelkező fogadóépületet várhatóan szeptemberben adják át. A ZalaZONE járműipari tesztpálya központi épületeként elsősorban konferencia- és rendezvényhelyszínként szolgál majd, melyet a szakemberek mellett civilek is látogathatnak.

Szeptemberben adják át a járműipari tesztpálya fogadóépületét

Vigh László országgyűlési képviselő, a beruházás miniszteri biztosa a sajtóbejáráson úgy fogalmazott, hogy ezzel az épülettel Zalaegerszeg a járműipari konferenciák fővárosa lesz. A vendégek az ide csatlakozó közúton közelíthetik meg a tesztelési zónáktól elzárt épületet, amelyben konfernciateremeket, éttermet, kiállítóteret és teraszt létesítenek. A tesztpályára való kilátást az üvegborítású külső falak is biztosítják. Elmondta továbbá, hogy a kemény tél ugyan hátráltatta a kivitelezést, mely most a megfelelő ütemben halad. A több mint egy milliárd forintba kerülő fogadóépületet szeptemberben adják át. Attól kezdve már a járműipari tesztpályához illő épületben tudják fogadni a vendégeket.

Az épület – a két hosszabb oldalán a Z-betűt formázó homlokzati elemmel – valóban szorosan illeszekedik a tesztpályaprojekt innovatív szellemiségéhez. Önmagában már ezért is építészeti alkotás. A főbejárat egy felülvilágított fogadótérbe vezet, melynek bal oldalán helyezkedik el a magas légtérű exkluzív konferenciaterem. Ide akár egyszerre három autóval is be lehet járni, így a fejlesztők élőben is bemutathatják autóikat egy-egy rendezvény alkalmával. A földszinten továbbá egy bemutatóterem, egy kisebb konferenciaterem, az étterem, valamint a kiszolgáló helyiségek kapnak helyet, míg az emeleti szintet a kiállítótér, az irodák és a terasz fdoglalja el. A feljutást szolgáló úgynevezett lebegőlépcső a különleges belsőépítészeti megoldásások egyike. Az egész belső tér egységes látványát az emeleti szint galériajellege adja, derült ki az ismertetőből.

A sajtó munkatársai a bejáráson megtekintették az épület beljesében is zajló munkálatokat, melyről Bérczesi Tibor, a ZÁÉV Zrt. projektfőmérnöke is adott tájékoztatást.

MEGOSZTÁS

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK