2024.07.14., vasárnap - Örs, StellaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Jelentősen növeli munkatársai számát

2023. január 19. csütörtök, 18:07
Szerző és fotó: Antal Lívia
A telefonos ügyfélszolgálati és értékesítési tevékenységet végző Binax C. C. Kft. ingatlanfejlesztésbe fogott és munkatársai létszámát is jelentősen bővíti Zalaegerszegen, jelentették be sajtótájékoztatójukon.

 A call centereket üzemeltető Binax C. C. Kft.

Balaicz Zoltán, Ott Tibor és Vigh László

A Kosztolányi utcában jelenleg két épületben működő call center hasonló volumenű fejlesztést hajtott végre 2010-ben és 2011-ben, amit Zalaegerszeg önkormányzata 2012-ben Innovációs Díjjal ismert el, idézte fel Ott Tibor ügyvezető igazgató. Mint mondta, a mostani, szintén saját erős beruházásban megújították a teljes informatikai infrastruktúrájukat. Újracseréltek 240 operátori állomást működtető PC konfigurációt, és vásárolnak még 270 számítógépet. Eddig 6, illetve a továbbiakban 4 nagy teljesítményű szervert helyeznek üzembe, amelyek egyrészt a munkát irányítják, másrészt a rendszer biztonságát felügyelik. Kiemelte, tevékenységükhöz elengedhetetlen a legkorszerűbb informatikai eszközpark, amely azért is szükséges, mert a kibertámadások száma megnégyszereződött az ukrajnai háború óta. Megbízóik megkövetelik, hogy munkaidőben 99,99 százalékos rendelkezésre állást biztosítsanak. Ez vonatkozik az energiaellátásra is. Saját szünetmentes áramforrásaikkal mintegy tíz napig képesek működni úgy, ha megszűnne az áram- és a gázszolgáltatás.

A mintegy másfél éve megkezdett beruházás részeként Zalaszentbalázson új raktáringatlant létesítettek, Zalaegerszegen pedig egy meglévő ingatlanjukat alakítják át call centerré. A cég idén 150 fővel bővíti munkatársai számát, amely így a meglévőkkel együtt 300 főre növekszik. 2024-ben pedig még 120 új alkalmazottat kívánnak felvenni. Az ügyvezető igazgató jelezte, hogy többségében nőket alkalmaznak, akik között nagyon sok a kisgyermekes, egyedülálló, idős szüleiket gondozó. Őket segítve lehetőséget teremtettek az időszakos otthoni munkavégzésre, nemcsak a koronavírus-járvány idején.

A Binax két ingatlanja a Kosztolányi utcában

A Kosztolányi utca villasorához tartozó két épület felújításával a Binax építészeti örökséget mentett meg, emelte ki Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere. Mint mondta, tavaly decemberben mindössze 2,6 százalék volt a regisztrált munkanélküliek aránya a városban. A következő két évben 1700 új munkahely jöhet létre, amely köszönhető a Binax fejlesztésének is. Méltatta továbbá, hogy a cég főként nőknek ad és teremt munkahelyeket, ellenben az ipari beruházásokkal, ahol többségében férfiakat foglalkoztatnak.

Vigh László, a térség országgyűlési képviselője azt hangsúlyozta, hogy a riogatások ellenére Magyarországon nem növekszik a munkanélküliség, nincs recesszió. Sőt ma már inkább azt vetítik előre az elemzők, hogy 2023-ban is növekedni fog a magyar gazdaság. Már egy százalékos növekedés is több százmilliárd forintot jelent a nemzetgazdaságnak. Mint mondta, a Binax fejlesztése azért jelentős, mert nem csak munkahelyeket teremtenek, de példát mutatnak az innovációra és a mobilitásra is.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK