2023.06.02., péntek - Kármen, AnitaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Legnagyobb adófizetőit köszöntötte a város

2019. február 14. csütörtök, 18:10
Szerző és fotó: Antal Lívia
Zalaegerszeg 25 legnagyobb adózó vállalatát hívta találkozóra a város vezetése, hogy köszönetét fejezze ki a település dinamikus fejlődésében betöltött szerepükért. A díszteremben tartott hagyományos rendezvényen egy prezentációt is megtekintettek arról, hogy befizetett iparűzési adójukkal milyen fejlesztésekhez járultak hozzá.

2018-ban összesen 4,8 milliárd iparűzési adó folyt be

Balaicz Zoltán polgármester elmondta, hogy 2015-től 2018-ig 3,2 milliárdról 4,8 milliárd forintra nőtt a város iparűzési adóbevétele. A tavalyi összegnek mintegy 40 százalékát ez a 25 vállalat biztosította. Vezetőiknek ezen bensőséges ünnep keretében mondanak köszönetet, hogy munkahelyet és megélhetést biztosítanak az itt élők számára. A jótékonyság sem áll messze tőlük, hiszen az oktatás, a kultúra, az egészségügy és a sport támogatásával jóval többet tesznek befizetett adójuk felett. A polgármester kiemelte, hogy valamennyi zalaegerszegi cég megérdemli a köszönetet azért, hogy a város közössége folyamatosan tudott erősödni az elmúlt években. Mindemellett olyan gazdaságfejlesztési beruházások valósulhattak meg, melyek miatt a város az országos érdeklődés középpontjába került.

A polgármester prezentációjában számot adott arról, hogy mire használják fel a befolyt iparűzési adót, továbbá ismertette a 2018-ban megvalósult beruházásokat, részletesen kitérve a TOP valamint a Modern város program keretében megvalósult illetve megvalósítandó fejlesztésekre. Többek között megemlítette az épülő járműipari tesztpályát, az M76-os gyorsforgalmi utat, a belváros rekonstrukcióját, mely utóbbi keretében a Kvártélyház és a botfai Erdődy–Hüvös-kastély felújítása hamarosan elkezdődhet. Ugyanígy az új versenyuszoda építése, melynek alapkövét várhatóan március 14-én teszik le. Beszélt a zalaegerszegi cégek már megvalósított illetve folyamatban lévő telephelyfejlesztéseiről, többek között a Mould Tech Kft. épülő technológiai központjáról, valamint a Mol szintén épülő gumibitumen üzeméről. A polgármester a város foglalkoztatási helyzetét is ismertette, kitérve a munkaerőhiányra, melynek orvoslására pályázati támogatásból új munkásszállót alakítanak ki. A jelenlévők megtudták azt is, hogy az önkormányzat intézményeiben több mint ezer főt foglalkoztat. Végük kifejezte reményét, hogy a város további fejlődése érdekében továbbra is számíthatnak a helyi cégekre.

A rendezvény oklevelek átadásával és a jelenlévő vállalatvezetők megvendégelésével zárult. A képen Balaicz Zoltán és Berta László, a Zalaco Zrt. ügyvezetője fognak kezet.

A 25 legnagyobb adózó zalaegerszegi cég ABC sorrendben: Anton Kft., E.On Kft., Eckerle Automotive Zala Kft., Edelmann Hungary Packaging Zrt., Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt., EuropTec Kft., Flextronics International Kft., Forest Hungary Kft., Helsa Kft., Magyar Telekom Nyrt., Mol Zrt. Zalai Finomító, ADA Nova Bútor Kft., OTP Bank Nyrt., Pannontej Zrt., Pylon 94 Kft., Schneider Electric Hungária Villamossági Zrt., Sitform Bútorgyár Bt., Spar Magyarország Kft., Szerencsejáték Zrt., Tesco-Globál Áruházak Zrt., Záév Zrt., Zalaco Zrt., Zala-Müllex Kft., Zalaszám Kft., Zalavíz Zrt.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK