2024.06.20., csütörtök - RafaelZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Termelésnek, képzésnek egyaránt helyet ad

2020. május 08. péntek, 17:56
Szerző és fotó: Antal Lívia
A volt laktanya parancsnoki irodaépületének helyén, 646 milliós barnamezős beruházásában épül az az üzemcsarnok, amely a korábban létrehozott zalaegerszegi duális szakképző központnak ad végleges helyet.

Vigh László, Balaicz Zoltán és dr. Vadvári Tibor a sajtóbejáráson

Balaicz Zoltán polgármester elmondta, hogy az önkormányzat, reagálva a szakemberigényre, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával, valamint a helyi iskolákkal és vállalatokkal együttműködve hozta létre néhány éve a duális szakképző központot, amelynek most új üzemcsarnokot létesítenek. Megépítésére 600 millió forint európai uniós támogatást nyert az önkormányzat a TOP-programon, amit 46 millió forint saját erővel egészített ki. Az 1400 négyzetméter alapterületű üzemcsarnokban gépi forgácsoló-, hegesztő- és lakatosműhelyek, továbbá tantermek és kiszolgáló helyiségek kapnak helyet, modern körülmények között biztosítva az ipari tanulók szakmai gyakorlati képzését.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos elöljáróban arról beszélt, hogy a koronavírus-járvány miatt csak írásbeli vizsgákra korlátozott érettségik rendben zajlottak le az országban. Kitért arra is, hogy a járványveszély miatt a világ számos országával szemben Magyarországon nem kellett a gazdaságot leállítani. A termelés és az építkezések tovább folytatódhattak, mely utóbbinak szép példája az épülő szakképző központ is a BGE zalaegerszegi gazdálkodási karának szomszédságában.  

Dr. Vadvári Tibor alpolgármester azt emelte ki, hogy a szakképzett munkaerő utánpótlása érdekében egyaránt fejleszteni kell a felsőoktatást és a szakképzést. Mint mondta, azt szeretnék, hogy minél több diák döntene a szakképzés mellett, melyhez a leendő üzemcsarnok 21. századi körülményeket biztosít majd. Az önkormányzat az infrastrukturális feltételek megteremtésével járul hozzá ehhez, míg az épületet bérbe vevő vállalatok korszerű gépek, berendezések betelepítésével.

A termelés mellett a gyakorlati képzésnek is helyet adó üzemcsarnok idén őszre készülhet el.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK