2023.02.02., csütörtök - Karolina, AidaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Új üzemcsarnokok építését tervezik

2016. december 17. szombat, 15:58
Szerző: Antal Lívia Fotó: AL
A Mould Tech 2001-es alapítása óta szerszámgyártással és szerszámtervezéssel foglalkozik Zalaegerszegen. A cég 2012 végén költözött az északi ipari parkba zöldmezõs beruházással saját telephelyet létesítve. Ezt az üzemcsarnokot 2014-ben kibővítette, és most két újabb gyártócsarnok megépítését tervezi.

– Meglévő üzemünk mellé egy ezer négyzetméteres, míg a szomszédos területen egy 2600 négyzetméteres új csarnok építését valósítjuk meg 2017-ben – mondja érdeklődésünkre Molnár Gábor, a Mould Tech Mérnöki Iroda Kft. ügyvezető igazgatója, és egyik tulajdonosa. – Az utóbbi beruházás már cégcsoport-szintű fejlesztést jelent, a megépülő új üzemcsarnok fő tevékenysége  a már meglévő műanyagipari fröccsöntő szerszámok gyártása mellé  a műszaki műanyag termékek fröccsöntési technológiájának bevezetése lesz. A piaci igényeknek és trendeknek megfelelően itt is integrált, automatizált gyártástechnológiát alkalmazunk.

A Mould Tech Kft. a jelen kihívásainak kíván megfelelni

A cégcsoport fejlesztésére a koncepció összeállt, jelenleg a megvalósítás részletein dolgozunk, amelynek első lépéseként várhatóan 2017. év harmadik-negyedik negyedévében indulhat el a gyártás ebben az új üzemcsarnokban. A szerszámgyártás kapacitásának fejlesztésére az új ezer négyzetméteres üzembővítés is várhatóan erre az időszakra készül el.

Molnár Gábor hozzátette, a két beruházás a humánerőforrás tekintetében is további szükségletet vonz magával, de nem titkolt szándék a komplex hatékonyságnövelési program indítása gyártásautomatizálással. Az iparág óriási változáson megy keresztül és ennek igényeit már a gépkezelői szinttől kezdve le kell tudni reagálni: kiemelten fontos a gyorsaság, a hatékonyság és nem utolsó sorban a minőség, amelyek a kulcsfontosságú kritériumai egy sikeres vállalkozásnak az európai piacokon.

– Az infrastruktúra bővítéséhez párosul egy komplex oktatási programunk is: a cégünk által választott, vezető gépgyártók szervezésében kollégáink speciális, akadémiai jellegű oktatáson vesznek részt, ahol a munkájukhoz nélkülözhetetlen, professzionális képzésben részesülnek. A cél, hogy legalább 90 százalékos kihasználtsággal tudjuk üzemeltetni high-tech gyártóberendezéseinket. A jövő egyébként is a magasabb bérek felé mutat, amely magasabb hatékonysági mutatókat vár el a munkavállalóinktól.

A jelenlegi gyártócsarnok ezer négyzetméteres bővítésével a megnövekedett vevői igényekre kívánunk reagálni kapacitásnövelés formájában. Terveink szerint a bővített csarnokrészben a gyártási területek mellett egy 200 négyzetméteres iroda is kialakításra kerül, ami a mérnöki munkahelyek számának fejlesztését teszi lehetővé.

A 2014-ben indított saját oktatóprogramunkat is átalakítjuk, tulajdonképpen kiszervezzük a duális szakképzés hatékonysága érdekében. Kilenc helyi vállalattal és az önkormányzattal létrehozott Zalaegerszegi Duális Képző Központ Kft. veszi át ezt a feladatot, melynek igazgatója Egyed Péter ügyvezető kollégám. Az egykori nyomdaépületben kap helyet a képzőközpont, ezt a város biztosítja, a vállalkozások pedig a gépeket, eszközöket. Itt a középiskolás fiatalok megszerezhetik a szükséges gyakorlati tudást és ismereteket elsajátítandó szakmájukhoz.

Molnár Gábor úgy értékelt, a piac igényli a jelenlétüket, igényli azt a tudást, amit a Mould Tech Kft. az iparágban képvisel. A 2017-ben megvalósítandó infrastrukturális fejlesztések is ezen az igényen alapulnak, ahogy közeljövő terveik is, miszerint 2018-19-re kutatásfejlesztési központot hozhassanak létre.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK