2020.06.01., hétfő - Tünde Zalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Vállalkozók igényeinek megfelelően

2019. november 29. péntek, 18:40
Szerző és fotó: Antal Lívia
A szükséges infrastruktúra kiépítésével két új iparterületet alakít ki a megyeszékhely önkormányzata a város északi ipari parkjában, valamint a Zalaegerszegi Tudományos és Technológiai Parkban. A beruházás a Széchenyi 2020 program keretében 2,3 milliárd forint uniós támogatással valósul meg.

Bővítik az északi ipari területeket Zalaegerszegen

Vigh László, Balaicz Zoltán, Vadvári Tibor

Balaicz Zoltán polgármester a helyszíni bejáráson hogy a Zalaco Zrt. két üzemcsarnokot épített fel két ütemben, mindeközben elkészült az Edelmann nyomdaipari gyártóüzeme, majd a Csejtei Fém-Vill Kft. üzemcsarnoka. Idén az inkubátorház 320 millió forintos bővítése is megkezdődött. Mindez azt hozta magával, hogy az északi ipari park megtelt. A projekt egyik eleme az északi iparterület kialakítása közel 260 hektáron, ami az alapinfrastruktúra kiépítésére irányul. Ennek részeként kelet-nyugati, illetve észak-déli ipari parki út épül, körforgalmi csomópontokat alakítanak ki, csatlakozást teremtve a 76-os főúthoz is. Ezen felül teendő még a közvilágítás, a szennyvíz-, az ivóvíz-, az áram- és gázellátás ellátás, valamint a csapadékvíz-elvezetés kiépítése az északi ipari parkban. Erre a 2,3 milliárd forintból 964 millió forintot fordíthatnak.

A második projektelem a tudományos és technológiai parkot érinti. Itt már épül az új út a járműipari tesztpálya és a 76-os főút között. Ezen a területen 12 darab, 5 és 8 ezer négyzetméteres közművesített ipari telket alakítanak ki, összesen hét hektáron. A polgármester hozzátette, a beruházás célja, hogy olyan ipari környezet jöjjön létre, amely vonzó a befektetők és vállalkozások számára. A város további gazdasági fejlődését szolgálja a létesítendő science park, amely kormány-előterjesztés előtt áll.

Vadvári Tibor alpolgármester hozzátette, hogy a betelepülni szándékozó vállalkozások igényei szerint alakították ki a telkeket, melyek értékesítését megkezdték. Kiemelte, hogy az ipari területek kivitelezési munkáit többségében zalaegerszegi és zalai megyei cégek végzik.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos arról számolt be, hogy a járműipari tesztpálya közel 60 százalékos készültségen áll. Felépült a technikai épület, a fogadóépület, valamint a dinamikai felület és a kezelhetőségi pályaszakasz. A 800 méter hosszú fékfelület 8 különböző tapadású felületéből 6 sáv már elkészült. A maradék két sáv kivitelezési munkáit az időjárási viszontagságok miatt sátor alatt végzik. A tesztpályán 1,5 kilométeres autópályát is építenek. Itt már csak az aszfaltozás van hátra, amelyre már csak tavasszal kerülhet sor. Jövőre kezdik meg a földmunkákat az ovális pálya kialakításához is.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK