2024.05.26., vasárnap - Fülöp, EvelinZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Zalaegerszeg 25 legnagyobb adózóját köszöntötték

2024. március 07. csütörtök, 23:04
ZalaMedia
Közel tízéves hagyomány, hogy ünnepség keretében köszöntik Zalaegerszeg város dísztermében a megyeszékhely legnagyobb adózóit. Az idei rendezvényen a Gazdaságfejlesztésért díjakat és a Sport mecénása díjat is átadták. A cégek nem csak az iparűzési adójukkal, hanem társadalmi szerepvállalásukkal is hozzájárultak Zalaegerszeg fejlődéséhez.

Az ünnepély elején a Fejlődő Zalaegerszeg című kisfilmet tekinthették meg az egybegyűltek, melyben az elmúlt időszak látványos fejlesztési is felvillantak. Balaicz Zoltán polgármester évértékelő prezentációja rámutatott arra, hogy a Zalaegerszeg folyamatosan fejlődő spirálban van, hiszen az idén 7,5 milliárd forint lett a helyi iparűzési adó összege, melyből a 25 legnagyobb adózó cég 3,7 milliárd forintot, azaz közel 50 százalékot fizetett a városi kasszába. 

Balaicz Zoltán prezentációjában kiemelte, hogy az elmúlt öt évben együtt kellett élni a folyamatos változással, bizonytalansággal, de ennek dacára a gazdasági fejlődés nem torpant meg. A városvezető beszélt a fejlesztésekről, köztük a Járműipari Tesztpálya területére érkező vállalatokról és megemlítette, hogy a közeljövőben az északi-és déli ipari parkban is várhatóak logisztikai fejlesztések. Az évértékelő prezentációban a közút, járda és csatornafejlesztések, az oktatás, a kultúra, egészségügy, sport és környezetvédelem területein elért eredmények, fejlesztések is helyet kaptak. 

A város fejlődése nem csak a polgármester sikere, hanem a közösségé, a zalaegerszegi polgárok együttműködésének, munkájának a letéteménye- fogalmazott Balaicz Zoltán. 

Az évértékelőt követően Zalaegerszeg 25 legnagyobb adózóját oklevéllel ismerte el és köszöntötte Balaicz Zoltán. 

A cégek listája: 3B Hungaria Kft., ADA Nova Kft., AQ Anton Kft., Edelmann Hungary Packaging Zrt., EuropTec Kft., Flextronics International Kft., Forest Hungary Kft., Ganzeg Gép- és Acélszerkezetgyártó Kft., Helsa Konfekcióipari Kft., MBH Bank Nyrt., MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt., MVM Next Energiakereskedelmi Zrt., ODBE Kft., OTP Faktoring Zrt., OTP Bank Nyrt., Pylon 94 Kft., Rheinmetall Hungary Zrt., Schneider Electric Zrt., Spar Magyarország Kereskedelmi Kft., Szerencsejáték Zrt., West Hungary Textil Kft., ZÁÉV Zrt., ZALACO Zrt., Zala-Müllex Kft., Zalavíz Zrt..

Az oklevélátadót követően Zalaegerszeg Gazdaságfejlesztéséért díjat vehette át a West Hungary Textil Kft., amely 1994-es alapítása óta használtruhák kereskedésével foglalkozik. Az elismerést Szalay Csaba és Lahocsinszky Tibor ügyvezető vette át. A másik díjazott cég, az EuropTech Kft harminc éve működik a városban, a profiljukban a precíziós műanyagforgácsolás, üvegmegmunkálás szerepel. A díjat Belső Gábor ügyvezető vette át. A Sport mecénása díjat idén  a  Trió Egerszeg Kft. érdemelte ki, akik 2013-től a tájékozódási futók névadó szponzoraként és több elsőosztályú klubot támogatva segítik a megyeszékhely sportéletét. A díjat Simon Zoltán ügyvezető igazgató vette át Balaicz Zoltántól. 

Hagyomány a díjátadókon, hogy a díjazottak egy zalaegerszegi művész alkotását kapják ajándékba. Ezúttal Szényi Zoltán festőművész három művét vehették át a cégvezetők. 


 

 

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK