2020.05.27., szerda - Hella Zalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Barokk Randevú a Festetics-kastélyban

2017. július 03. hétfő, 16:55
Szerző és fotó: Nemes Norbert
Csodálatos dallamok és törekvés a tökéletes rendre. Ez a barokk zene lényege. Manapság egyre többen térnek vissza az elmét gyönyörködtető zene hallgatásához, amely egyesíti a szépséget a mérnöki pontossággal és rendezettséggel.

Az így érző zenekedvelő ínyenceket várták arra a különleges, kétnapos, július eleji Barokk Randevúra, amelynek során a felejthetetlen élményt garantáló Festetics-kastélyban találkozhattak többek között Bach, Vivaldi és Pergolesi méltán népszerű mesterműveivel. A szervezők crossover jellegű produkciók bemutatásával, műfajok és művészek keveredésével közelebb kívánták hozni a közönséghez a barokk zenét Magyarországon.    

 A nagy, teremben zajló koncertek mellett a kastély emeleti teraszán kamarazenéléssel idézték fel a korabeli udvari társasági élet hangulatát. Este fél héttől fél tizenegyig „udvari zene” és tükörtermi nagykoncert kínált pazar szórakozást a főúri módon berendezett helyszínen, rendkívüli igényességgel összeállított barokk zenei programmal. A fellépők között volt a Swing à la Django, a magyar autentikus zenét és a francia manouche swing világát egyedülálló módon cimbalommal ötvöző zenekar.

Az első napon a Budapest Saxophone Quartet, Bányai Júlia énekesnővel adott műsort, Vivaldi és Händel műveivel. Letisztult, egyedi hangzással és örömteli előadásmóddal lopták be magukat a hallgatóság szívébe. Az ínyenceknek szóló zenei barangolás művészeti vezetője: Hollerung Gábor, Liszt Ferenc-díjas karmester, a Budafoki Dohnányi Zenekar irányítójaként két koncertet is levezényelt kamarazenekari felállásban. A fesztivált első alkalommal Lombos Pállal együtt álmodták meg és lehet, hogy lesz folytatás.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK