2024.06.23., vasárnap - ZoltánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Filmzenei koncert a zalaegerszegi Dísz téren

2024. május 21. kedd, 13:42
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Címkék: Filmzene, Koncert
Idén is megrendezik Zalaegerszegen az évek óta nagy népszerűségnek örvendő Filmzenei koncertet. Az eseményre július 6-án este kerül sor a Dísz téren. A filmzenei koncert keretében a helyi tehetséges fiatalok is fellépnek; legyen szó a Pálóczi Horváth Ádám Zeneiskola és a Liszt-iskola növendékeiről, vagy szólista énekművészekről.

Tánccal is bővül a zenei est

Az estet emellett táncos jelenetek színesítik – hangzott el a szervezők részéről a városházán rendezett sajtótájékoztatón. Balaicz Zoltán polgármester bevezetésképpen felidézte: évek óta népszerű a filmzenei koncert, mely a Kertmoziból indult, később a Dísz térre költözött, azóta pedig országosan is elismert rendezvény lett. Tavaly az Egerszeg Fesztivál keretében a nagyszínpadon láthatta a közönség, idén újra a Dísz térre várják az érdeklődőket. 

Az ötletgazda, Galbavy Zoltán önkormányzati képviselő hozzátette: ismert filmek zenéit hallhatja a közönség a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar tolmácsolásában, de más előadók is színpadra lépnek. Este 8 órától például a helyi tehetségek koncertjére kerül sor, fél 9-től pedig maga a filmzenei koncert veszi kezdetét. Idén a Gála Társastáncklub Egyesület és a Zalai Táncegyüttes is csatlakozik a műsorszámokhoz. Annál is inkább, mert a Dirty Dancing című film zenéje is repertoárra kerül, természetesen tánccal együtt. Újításként teljes nézőteret lefedő hangtechnikával és modern LED-fallal készülnek. 

Tóth László zongoraművész, a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem igazgatója arról tájékoztatott, hogy rossz idő esetén a koncertet az Art Moziban rendezik meg. Mivel ennek befogadóképessége korlátozott, célszerű ingyenes regisztrációs jegyet váltania azoknak, akik mindenképpen szeretnék megnézni az előadást. 

A kétórás koncert folyamán többek között a Mamma Mia!, A Keresztapa, a Star Trek, a Star Wars, a James Bond, a Karib-tenger kalózai, a Rocky és a Vissza a jövőbe című filmek dallamai csendülnek fel.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK