2022.08.08., hétfő - LászlóZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Napi dalok és Sziámi klasszikusok

2021. június 14. hétfő, 20:50
Szerző: -pet-; Fotó:Facebook/Polgár Péter
Újabb szerzői estre készül Polgár Péter zeneszerző, gitáros. A zenésznek még a pandémia előtt, 2020 januárjában volt hasonló produkciója a JazzSzerda keretében, melyre Müller Péter Sziámit, Polgár Odettet és Takáts Esztert hívta vendégül.

 Odett, Takáts Eszter, Müller Péter is fellép

Az akkori koncert bő huszonöt év dalaiból válogatott, most – köszönhetően a járványhelyzetnek – bővült a repertoár. Június 25-én, este fél 9-től a Kvártélyház színpadán lép fel újból a csapat, hogy a ZA-KO fesztiválon szórakoztassák az alternatív zenei műfaj kedvelőit.

Fotó: Facebook/Polgár Péter

Polgár Péter érdeklődésünkre elárulta: ismét Eszter, Odett és Müller Péter közreműködésével áll össze a szerzői est, de néhány kísérőzenész is „adja alájuk a hangot”. Radics Igor, Monostori János, Markó Tamás és Koller László kíséri az énekeseket, és persze maga Polgár Péter, gitáron. 20 dallal készülnek, köztük újdonságokkal is, hiszen a járvány idején Müller Péter a közösségi oldalán elindított egy „Napi dal” sorozatot. Vagyis minden napra írt egy szöveget, amit gyakorlatilag bárki megzenésíthetett. Néhány dalt „bevállalt” Polgár Péter is, többek között ezeket is hallhatja a közönség.

- A Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben megrendezett koncerthez képest újdonság lesz az is, hogy a műsor elején az énekesek szólistaként mutatkoznak be egy-egy kedvenc dalukkal, vagy versükkel, amit csak egy gitár kísér majd. Ezenkívül lesz Odett-, Eszter és Sziámi-blokk, illetve mindenki énekel duettet is. A repertoárt azért is bővítettük a 2020-as esthez képest, mert úgy néz ki, hogy a budapesti Gödör klubban, és más helyszíneken is fellépünk, és nem szeretnénk teljesen ugyanazt a produkciót vinni mindenhová. Jó, ha több dal van készleten, amiből válogathatunk – fogalmazott.

Hogy Polgár Péter számára mivel telt az elmúlt egy esztendő? Mint mondja, duplán is rosszul érintette a járvány, hiszen mint hangszerkereskedő átmenetileg be kellett zárnia a boltját, zenészként pedig másokhoz hasonlóan nem tudott fellépni. Ennek ellenére aktív időszakon van túl, mert így a dalszerzésre tudta összpontosítani az energiáit. Online formában dolgozott együtt Müller Péterrel és Takáts Eszterrel is, ebből az együttműködésből született például a „Még a csend is” című dal, amit nagyon szeret a közönség.

A Kvártélyház színpadán Odett és Takáts Eszter népszerű számain túl, jónéhány – immár klasszikusnak számító – Sziámi nóta is felcsendül.

A koncertre érkezők tájékozódjanak az aktuális járványügyi szabályokról. Kedvezőtlen időjárás esetén a szerzői est a moziban kerül megrendezésre.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK