2024.06.21., péntek - Alajos, LeilaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Podcast az Apáczai-tagkönyvtárban

2023. május 21. vasárnap, 11:38
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
A Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Apáczai Tagkönyvtárában 2019. októbere óta rendszeres a „Könyvtárból jöttem” podcast (interneten közzétett reklámmentes hanganyag, „rádiós” beszélgetés).

Rendszeresek az online rádiós beszélgetések

Zalában ez volt az első bibliotéka, mely vállalkozott ilyen típusú interjúra. Azóta évi 3-4 beszélgetésre került sor vegyes témákban és idén májusban immár a 15. adás felvételét dokumentálhatták.

Az aktualitásokhoz igazodva a helyi kulturális életben jelentősebb személyeket bemutató interjúk az Országos Széchenyi Könyvtár archívumába is bekerülnek, így az Elektronikus Periodika Adatbázisban (EPA) országosan is elérhetővé válnak, jegyezte meg örömmel Jasztrab Istvánné tagkönyvtári csoportvezető. 

- A hallgatottsági adatok alapján úgy látjuk, hogy egyre kedveltebb ez a műfaj. Több könyvtár él már ezzel a lehetőséggel, büszkeség, hogy Zalában mi voltunk az elsők. A cél a helyi emberek megszólítása. Tanulságos és érdekes gondolatokat hallhattunk már íróktól, könyvtárosoktól, színművészektől, klubok vezetőitől, újság szerkesztőtől, párkapcsolati mediátortól vagy éppen az ifjúság képviselőitől – mondta Jasztrab Istvánné. 

Minden podcast riportere Kocsis Tamás könyvtáros volt. A legutóbbi alkalommal D. Varga Ádám, a Hevesi Sándor Színház színművésze volt a vendége, akit hivatása sokszínűségéről, eddigi rendezői tevékenységéről és zenész vénájáról kérdezte (felvételünkön).

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK