2024.06.21., péntek - Alajos, LeilaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Szegek a szívemben az EgeszegFeszten

2022. június 14. kedd, 20:31
Szerző: -pP-; Fotó: pP
Az EgerszegFeszten lép fel legújabb albumával a Zaklatás zenekar. Az 1995-ben alakult punk/rock együttesnek márciusban jelent meg a Szegek a szívemben című lemeze, mely immár a negyedik albumuk.

 A Dísz téri színpadon lép fel a Zaklatás

Tenki Zoltán énekes, szövegíró lapunk érdeklődésére elmondta: áprilisban az Apáczai ÁMK-ban már tartottak egy jól sikerült lemezbemutatót (a Körzeti Stúdió együttessel közösen, hiszen nekik is akkoriban jelent meg új albumuk), ám az EgerszegFeszten most szeretnék megismételni a bulit.

A lemezen hét új szám hallható, de a régebbi szerzeményekből is válogattak, ugyanis egy hat évvel ezelőtti kislemez (a Gáz van című) anyaga is felkerült az albumra. Ami a tematikát illeti: a szülőföld szeretete, a szerelem és némi társadalomkritika egyaránt megjelenik a Zaklatás szövegvilágában. Foglalkoztatja őket például az elvándorlás kérdése, a hétköznapok monotóniája, és az ebből való kiszakadás vágya. Az énekes szerint pedig a „Gáz van” című szám, mely több mint hat éve íródott, egyfajta jóslatként is felfogható; a gazdasági világválság éppúgy megfogalmazódik a szövegben, mint a háború, illetve hogy „nem jön a csövön a gáz”. 

A lemezen vendégelőadók is szerepelnek, többek között Kardos Bozi Endre a Szülőföldem című dalban furulyázik, az Egyedül című számban pedig Tenki Zolival Pércsi Beáta énekel duettet. Ezenkívül Gombos Luca és Tóth Natália énekel, illetve vokálozik az albumon. A hangmérnök Köves Marcell volt, az albumon hallható régi kislemez hangfelvételeit pedig Herczeg Miklós készítette. A lemezborító Szakter Judit festőművész munkáját dicséri. 

A Zaklatás a jelenlegi felállásban (Tenki Zoltán – ének; Tóth Ferenc – gitár; Szanati Szabolcs – basszusgitár; Bogár Tamás – dob) készül a június 19-i koncertre, melyre a Dísz téri Fesztiválszínpadon kerül sor 16 órától. A nyár folyamán pedig több motorostalálkozón vesznek részt. A zenekar tagjai azt tapasztalják, hogy közönségük és rajongóik főleg a motorosok köréből kerülnek ki. Ők érzik igazán az általuk megjelenített életérzést.

Kérdésünkre Tenki Zoltán azt is elmondta, hogy bár punk zenekarként alakultak meg közel harminc évvel ezelőtt, azóta rengeteg élmény érte őket, sokféle zenei műfajjal találkoztak, ami csiszolta az ő stílusukat is. Szeretnek kísérletezni a rockzene más irányzataival, s úgy érzik zeneileg sokat fejlődtek, modernizálódtak az utóbbi években. Ugyanakkor egy-egy koncerten szívesen játsszanak régi Ramones vagy Motörhead feldolgozásokat is.
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK