2024.04.15., hétfő - Anasztázia, TasZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Verkli – Letűnt mesevilág újratöltve

2017. szeptember 06. szerda, 13:41
Szerző és fotó: Nemes Norbert
Egy letűnt kor hangulatát visszaidézendő, korhű ruhába öltözött zenészek töltötték meg a Fő teret és a sétáló utcát szeptember első hétvégéjén az V. Keszthelyi Nemzetközi Verklifesztivál alkalmával.

A nyitóünnepségen a szervezők jelezték. az egy helyen, egy időben, a legnagyobb számban muzsikáló verklisek, rekordot akarnak felállítani. A magyar rekord sikerült: 48 zenegép egyszerre szólalt meg a gimnázium bejárata előtt.  

Köszönhetően Hansjörg Surber úr és felesége által végzett szervező munkának, a Tourinform iroda különösen aktív szerepvállalásának, a külföldi verklisek már tavaly beírták naptárukba a dátumot és idén már 74 résztvevő érkezett a „Balaton Fővárosába”. A színvonalas kikapcsolódási lehetőség nyújtásával a nyári szezont sikerült egy kicsit meghosszabbítani.

A keszthelyi Surber Zeneautomata Múzeum ötletéből merítve, a matuzsálemi korú zenegépek késő délutánig üzemeltek, majd helyi és környékbeli zenészek és táncosok váltották egymást a színpadon. Magyar, svájci, német, osztrák, olasz, lengyel fellépők, tradicionális, hagyományos zenegépek, wurlitzerek hangjára a borongós idő ellenére sokan voltak kíváncsiak.  A fesztiválprogram másnapján ismét a belvárosi verkli muzsika kapott főszerepet, majd különféle műsorok szórakoztatták a nagyérdeműt. A program zárásaként újra együtt kezdték tekerni a zenegépeket.

MEGOSZTÁS

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK