2024.05.30., csütörtök - Janka, ZsanettZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

A színek a fő témája

2022. február 03. csütörtök, 18:45
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
A színek és a geometriai formák pozitív kisugárzása a témája „A színeken túl” című kiállításnak. A tárlat Tóth Mónika, többségében ujjal festett olajfestményeiből válogat az Apáczai Művelődési Központban, ezzel indítva a kiállítótér idei programját. A látvány kifejezetten lélekemelő, érdemes megtekinteni, erre március 4-ig lesz alkalom.

  Befogadni és visszaadni a jó energiákat - Beszélgetés Tóth Mónikával, legújabb kiállítása kapcsán

A kiállítást Flaisz Gergő, a Keresztury VMK igazgatója ajánlotta a megjelenteknek, majd az alkotó is szót kapott. Lapunk kérdésére válaszolva Tóth Mónika elmondta, Zalaegerszegen ez a negyedik tárlata, de a megye több városában is találkozhatott vele a közönség, ahogy Budapesten és Olaszországban is, ahol néhány évig élt. Az ujjal festést, mint kedvenc technikát a véletlen hozta.

- Jártam 10 évvel ezelőtt egy alapozó olajfestő kurzusra. Nagyon tetszett és bár, más technikákkal is ismerkedtem, ez maradt a kedvenc. Egyszer az egyik képet akartam javítani az ujjammal és ekkor éreztem rá, hogy ez mennyivel közvetlenebb módja a festésnek. Azonnal letettem az ecsetet. 

- Könnyebb vagy nehezebb így alkotni?

- Vékony, finom vonalakat nehezebb. Viszont a gyermekkorban átélt manuális alkotás boldogságát hozza vissza, mint amikor anyukámmal közösen készítettük a tésztát. Több rétűbb, változatosabb tud lenni így a festés, a színkeverést is a vásznon teszem meg. 

- Alapból is a színek a fő témája, vagy most csak ezekből a képekből válogattak?

- A színek a fő témám, átfogó kép a munkámról ez a kiállítás.

- Nincsenek komor színek. 

- Megvárom, amíg olyan lelki állapotba kerülök, hogy be tudjam fogadni és visszaadni a jó energiákat, és ennek a szépségéből egy lenyomatot adni. Azt mutatni, hogy ne csak a szürkeséget és ne csak a tényeket fogadjuk el, hanem ezt a színes szépséget, ami pulzálja a jót. A kép is lehet egy olyan plusz az élettérben, a munkakörnyezetben, ami szinten tart és energetizál – mondta Tóth Mónika. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK