2021.06.22., kedd - PaulinaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Túrázás impozáns, korhű postakocsival

2019. március 03. vasárnap, 11:36
Szerző és fotó: Nemes Norbert
A Helikon Kastélymúzeum, a február utolsó hétvégéjén megrendezett budapesti Utazás Kiállításon mutatta be a nagyközönségnek azt a modern postakocsit, melyben a nyáron induló lovas kocsis túrák során utazhatnak majd az érdeklődők. A turisztikai kiállítóhelyen huszárok, betyárok és bajvívók is népszerűsítették az új lovas kocsis attrakciókat. A stand emellett a Festetics-kastély enteriőr-kiállításából is ízelítőt adott.

A járművet a „Lovak világa” elnevezésű szlovén–magyar projekt keretében tervezte és készíttette a keszthelyi kastélymúzeum. Impozáns, korhű megjelenéssel, ám a régi idők utazásaihoz képest jóval kényelmesebb kialakítással várja utasait a különleges jármű. Belső tere négy felnőtt és két gyerek szállítására alkalmas, további két-két személy külső üléseken foglalhat helyet. A benne található video és audio guide segítségével az utasok menet közben érdekes információkkal gazdagodhatnak.

A sárga-sötétzöld színű, 3,5 méter hosszú, fémküllős kerekű, két ló által húzott kocsi Tóth Alajos kocsigyártó jászárokszállási műhelyében készült. E projekt keretében a térségében négy túraútvonal is várja azokat, akik lovas kocsival szeretnék felfedezni a környék látnivalóit. A „Festetics-kör” elnevezésű útvonal Keszthely város határain belül kínál látványos túrát a főúri családhoz kapcsolódó látnivalók érintésével. „A Keszthelyi-hegység természeti értékeinek nyomában” nevű út a Természet Házához, a Nagymezőre és a Festetics Imre állatparkba kalauzolja el az utazásra vállalkozókat. A projektben részt vevő Pannon Egyetem Georgikon Kara által szervezett túrái a Gyöngyösi csárda és a betyársírok érintésével a Béke sztúpához és Zalaszántó több érdekes látnivalójához, illetve a Fenyves allén indulva a Szendrey Júlia-emlékház, a Georgikon lovarda és Fenékpuszta meglátogatásával egészen a Kis-Balatonhoz vezetnek.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK