2024.07.14., vasárnap - Örs, StellaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Barangolókolifax és városi diákbál

2019. április 03. szerda, 19:48
Szerző és fotó: Antal Lívia
Jelképes városházi hatalomátvétellel nyitották április 3-án a VIII. Zalaegerszegi Városi Diáknapokat. Aznap diákparlamentet és ünnepi diákközgyűlést tartottak a díszteremben; a hét előterjesztésben többek között BarangolóKolifax elnevezésű programfüzet megjelentetését, valamint városi diákbál megtartását kezdeményezték a fiatalok.

A fiatalok javaslatairól a diákönkormányzat ünnepi közgyűlésén

A közgyűlést követő sajtótájékoztatón Bellér Noémi, a Zalaegerszegi Városi Diákönkormányzat diákpolgármestere elmondta, hogy az előző évi beszámolót követően javaslatot tettek egy iskolai vezetéstechnikai tréning megvalósítására a tudatosabb közlekedés érdekében. A következő előterjesztésükben ZEGerőpróba elnevezéssel többfordulós vetélkedő megszervezésért vetették fel, amely a fiatalok számára a város történelmi múltjának és természeti környezetének megismerését szolgálná. Egerszegi séta című kezdeményezésükben BarangolóKolifax elnevezéssel egy programfüzetet készítenének, elektronikusan is. Ez a kollégista diákoknak nyújtana információkat arról, mi hol található a városban, és azokat hogyan tudják megközelíteni akár helyi járattal. Díjat hoznának létre a helyi, illetve a városhoz kötődő fiatal tehetségek elismerése érdekében, továbbá parlamenti szimulációs vetélkedőt szerveznének az iskolák között.

Hagyományteremtő szándékkal alkoholmentes városi diákbál megrendezésében is gondolkodik a diákönkormányzat. Az ülésen átadták az ifjúságért díjakat, amelyet ifjúsági kategóriában a Zalaegerszegi Fiatalok Egyesülete, míg felnőtt segítő kategóriában Balaicz Zoltánné vett át.

Egy nap, biztos, hogy jó kezekben a város, vette át a szót Balaicz Zoltán polgármester, a városházi hatalomátvételre utalva. Kiemelte, hogy a diákönkormányzat javaslatainak megvalósítását fontosnak tartja Zalaegerszeg vezetése, hiszen azt szeretnék, a fiatalok érezzék, van helyük a város közösségében. Méltatta, hogy a fiatalok csupa olyan tervet fogalmaztak meg, melyekkel a közösségépítésre koncentrálnak. A város ezek megvalósításához segítséget kíván nyújtani. Többek között megemlítette, hogy az önkormányzat egy interaktív közösségi tér létrehozására pályázik, amely a ZEGerőpróba vetélkedő egyik helyszíne lehet. A kollégista diákok helyi ismereteit bővítő Egerszegi séta kapcsán arról beszélt, hogy a programfüzet információit tartalmazni fogja a készülő mobiltelefonos városi applikáció.

Mileji Claudia ruhatervező, Bedőcs Anna diákképviselő, Bellér Noémi diákpolgármester és Cser Boglárka ékszertervező a kiállításon

A Zalaegerszegi Fiatalok Egyesülete nevében Tóth Gábor elnökhelyettes köszönte meg az elismerést, majd Bognár Ákos nemzedék önkormányzati képviselő, az Új Nemzedék Közösségi Tér vezetője értékelte a diákönkormányzat munkáját. Úgy fogalmazott, a fiataloktól igenis lehet tanulni, lelkesedésükkel, hozzáállásukkal, ötleteikkel erőt és energiát adnak a felnőtt városvezetéshez.

A sajtótájékoztató után a polgármesteri hivatal földszintjén megnyitották az I. fiatal művészeti ösztöndíjasok kiállítását, amely ugyancsak terve volt a diákönkormányzatnak. Az érdeklődők Mileji Claudia ruhakollekcióit valamint Cser Boglárka ékszereit tekinthették meg.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK