2022.10.05., szerda - AurélZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

20 éves a Tourinform Iroda

2018. június 19. kedd, 22:28
Szerző: Pánczél Petra; Fotó: pP
Harminc négyzetméterről indultak 1998. júniusában. Ma már egy száz négyzetméteres, modern, kulturált ügyfélszolgálati iroda várja a betérőket. Idén húsz esztendős a Zalaegerszegi Tourinform Iroda. Vagy ahogyan a jubileumot köszöntő sajtótájékoztatón nevezték: a város fogadószobája.

A két évtized alatt rengeteg dolog változott, mind az iroda-, mind pedig a város turisztikai életében – fogalmazott Balaicz Zoltán polgármester. A 2000-es évek elején új idegenforgalmi attrakciókkal bővült a város, és nemcsak szezon idején, hanem immár egész esztendőben foglalkoznak városimázzsal az itt dolgozók. A polgármester szerint jó döntés volt annak idején, hogy Zalaegerszeg is csatlakozott az országos Tourinform-hálózathoz. 1998-ban az országban hatvannegyedikként, a megyében pedig negyedikként nyílt meg az iroda. Az azóta eltelt idő változásait jól jelzi az is, hogy ma már online marketinggel is foglalkoznak; a turisták tájékozódását applikációk, és egy színvonalas honlap is segíti, de a közösségi média felületein is jelen van az iroda.

 A város turisztikai bázisa

Javultak az eredmények is: a 2017-es adatokból kiolvasható, hogy tavaly 26 ezer vendég jött Zalaegerszegre, ami 18 százalékos emelkedés 2016-hoz képest.
Elégedettek lehetünk tehát azzal, ahogy a zalaegerszegi turizmus és marketingkommunikáció fejlődött az elmúlt évtizedekben és azzal is, ahogy ezeket a változásokat segítette az iroda szakértő csapata – tette hozzá Balaicz Zoltán. Annál is inkább, mert Pereszteginé Szabó Júlia személyében olyan kiváló vezetője volt az intézménynek, akinek munkáját az országos szakmai szervezetek is rendszeresen kimagaslónak értékelték.

A mostani születésnap viszont egyúttal búcsú is: az irodavezető ugyanis nyugállományba vonul. A polgármester oklevéllel köszönte meg két évtizedes munkáját.

Több elismerő oklevelet is kapott a nyugdíjba vonuló irodavezető

Pereszteginé Szabó Júlia az utolsó munkanapján elmondta: a napokban már az országos szervezettől is kapott egy szakmai oklevelet, melyet szintén szeretne megköszönni. Az elmúlt húsz esztendővel kapcsolatban úgy fogalmazott: a turizmusban bekövetkezett gyors változásokra jó példa, hogy 1998-ban a polgármesteri hivatal alatt nyílt 30 négyzetméteres irodát gyorsan kinőtték, és szakmai feladataik is egyre bővültek. Azóta megháromszorozódott az iroda forgalma. Míg kezdetben információs irodaként működtek, 2013 óta turisztikai hivatal és információs iroda a szakmai megnevezésük. Ennek megfelelően az alkalmazotti létszám is bővült. A munka nagy részét a városmarketing teszi ki; ennek érdekében turisztika honlapot működtetnek, és rendszeresen szerveznek várostörténeti, városismereti sétákat is, melyek nagyon kedveltek az itt élők körében. Reméli, hogy a következő években az ide látogató turistákat is sikerül bevonni ezekbe a programokba.

A húsz éves évfordulót a múlt héten városismereti sétával is megünnepelték

A leköszönő irodavezető örömét fejezet az iránt, hogy az önkormányzat – mint fenntartó – a kezdetektől támogatta a munkájukat, bár nonprofit szervezetként működnek. A szakmai irányító pedig a Magyar Turizmus Zrt.-ből alakult Magyar Turisztikai Ügynökség. Sikerként könyveli el, hogy 2011 óta a városban Turisztikai Egyesület is működik, ami a helyi idegenforgalmi szakembereket, vállalkozókat és az iroda munkatársait tömöríti egy stabil szervezetté. Bízik benne, hogy a Tourinform Iroda a továbbiakban is a város turisztikai bázisa lesz.

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK