2022.05.17., kedd - PaszkálZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

61 új gépjármű a rendőrségnek

2017. december 19. kedd, 16:20
Szerző és fotó: Antal Lívia
Hatvanegy új gépjárművel gazdagodik a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság járműparkja. A Skoda, a Mercedes, Audi, Volkswagen és Suzuki gyártmányú, rendőri jelzéssel ellátott új autók rendszerbe állításával a szolgálati gépjárművek átlagos életkora 5,6 évről 3,2 évre csökken.

Az új gépjárműveket a kormány a rendészet megerősítését szolgáló programja keretében kapta Zala megye, ami igen komoly logisztikai fejlesztés, értékelte a beruházást dr. Sipos Gyula vezérőrnagy, a megyei rendőr-főkapitányság főkapitánya a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság udvarán tartott ünnepélyes átadáson. Mint mondta, az új gépjárművek műszaki tartalmukban is teljesen újnak számítanak, hiszen számos biztonsági és vezetést támogató rendszerrel, valamint a nyári és a téli gumiabroncskészlettel vannak ellátva. A gépkocsikra ezen felül LED-technológiájú, szöveges feliratok – például a rendőri intézkedés rövid tartalma, tájékoztató közlekedési információk – megjelenítésére is alkalmas fényhidakat szereltek. A 120–180 lőerő közötti teljesítmény miatt egyúttal óvatosságra intette kollégáit. Továbbá kiemelte, hogy az új gépjárművek Magyarországon, magyar munkahelyeken, a magyar GDP-it erősítve készültek.

A gépjárművek szállítói öt évig vagy 200 ezer kilométer futásteljesítményig biztosítják a szervizhátteret, ami garantálja a műszaki színvonalat. Kitért arra, hogy a 61 autóból a jelenleg bemutatottak rendőri jelzetesek, de lesznek megjelenésükben civil autók is, amelyek március végéig érkeznek meg. A magyar rendészetben ilyen volumenű fejlesztés még nem volt, melynek köszönhetően még hatékonyabbá válik a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság állományának szolgálatellátása, tette hozzá.

Tolvaj Márta alpolgármester, dr. Sipos Gyula és Vigh László

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos azt hangsúlyozta, hogy hazánk a biztonságos országok közé tartozik a rendőrség munkájának köszönhetően, ami a rendőri hivatás kedvező társadalmi megítélésében is megmutatkozik. A kormány nemcsak a gépjárműpark fejlesztésével ismeri el ezt, hanem béremeléssel is. Az elmúlt két évben az előirányzott 50 százalékos béremelés zöme már teljesült is, a következő 5 százalékos emelés januárban várható. Végül köszönetét fejezte ki, hogy mind Zalaegerszegen, mind a megyében biztonságban lehet tartozkódni az utcákon, a köztereken, továbbá gratulált a javuló bűnügyi mutatókhoz.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK