2022.05.18., szerda - Erik, AlexandraZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

A bölcsődék napján a dolgozókat köszöntötték

2019. április 24. szerda, 18:13
Szerző és fotó: Antal Lívia
Bölcsődék napja alkalmából tartottak ünnepséget a zalaegerszegi Kis utcai Tipegő Bölcsődében, húsvéthétfő után kedden. A szakmai előadásokkal, műsorral színesített eseményen vendégül látták a város négy intézményének munkatársait, akik közül heten részesültek elismerésben.

Országosan is elismerték a zalaegerszegi kisgyermeknevelők közösségét

A bölcsődék napját, vagyis április 21-ét 2010-től ünnepli nevelés-gondozás nélküli munkanapon az egész ország, annak emlékére, hogy 1852-ben e napon nyitották meg az ország első bölcsődéjét Budapesten, a Kalap utcában.

Ez nap jó alkalom arra is, hogy vezetőként köszönetet mondjon a munkatársaknak a kitartó és lelkiismeretes munkáért, amelyre a fenntartó is büszke lehet – fogalmazott Prenner Zsuzsanna, a Zalaegerszegi Egyesített Bölcsődék intézményvezetője. Mint mondta, egyre nagyobb az igény a férőhelyek iránt, mely tekintetben a szülők bizalma is nagyon fontos értékmérője a gondozó-nevelő munkának. Több éve újra méltó helyére került ez a tevékenység, mely egyre nagyobb figyelmet és támogatást kap. Ez megmutatkozik a szakmai munkakörök bővülésében, hiszen a közelmúltban vehette át az első négy szakképzett dajka az erről szóló tanúsítványt. A város pedig elkötelezett abban, hogy korszerű intézmények álljanak rendelkezésre, amit bizonyít a Napsugár, majd a Cseperedő Bölcsőde felújítása, emelte ki az intézményvezető.

A két bölcsőde a TOP-program keretében újult meg 101 illetve 105 millió forintos ráfordítással. Balaicz Zoltán polgármester folytatta így a gondolatmenetet, kitérve arra, hogy az önkormányzat 2020-ig minden gyermekintézményt felújítani kíván a városban. A másik két bölcsődével kapcsolatban egy jó hírt is megosztott: hiszen Zalaegerszeg hat megyei jogú város összefogásával pályázatot nyert az Európai Bizottság ELENA elnevezésű programján, amely a zalai megyeszékhely számára mintegy tízmilliárd forint felhasználását jelenti. Ebből valósulhat meg az Űrhajós és a Tipegő bölcsődék energetikai korszerűsítése más önkormányzati épületek felújítása mellett.

A polgármester kiemelte, a korszerű épületek nem érnének semmit sem a benne dolgozók munkája nélkül. Ők nevelik azokat a kisgyerekeket, akik Zalaegerszeg számára a jövőt jelentik. A város köszönete jeléül éppen ezért ünnepli meg a bölcsődék napját, immár nyolcadik alkalommal. Ez a nap a kisgyermekgondozókról szól, lelkesedéssel, türelemmel, és legfőképpen hivatástudattal végzett munkájuk elismeréseként.

Az ünnepség kitüntetések átadásával zárult. A dolgozók és a bölcsődevezetők javaslata alapján. Az év szakmai kitüntetettje díjat vehetett át Horváth Róbertné, az Űrhajós Bölcsődéből. Az év technikai dolgozója díjban részesült Barabás Istvánné, a 450 gyereket ellátó Tipegő főzőkonyha főszakácsa. Elismerésben részesült Pappné Varga Marianna, a Cseperedő Bölcsőde kisgyermeknevelője, Gerencsér Tiborné, a Napsugár Bölcsőde nyugdíjba vonuló konyhai dolgozója, Gruffné Pekk Katalin, a Tipegő Bölcsőde részlegvezetője, valamint a szintén nyugdíj előtt álló Lepsényi Ferencné konyhai dolgozó az Űrhajós Bölcsődéből.

Balról jobbra: Lepsényi Ferencné, Prenner Zsuzsanna, Barabás Istvánné, Pappné Varga Marianna, Horváth Róbertné,
Gruffné Pekk Katalin, Járfás Terézia, Balaicz Zoltán és Gerencsér Tiborné

Külön köszöntötték a 2019 őszén nyugdíjba vonuló Járfás Terézia bölcsődei szaktanácsadót, aki 1975-ben kisgyermeknevelőként kezdte meg pályafutását mai nevén, a Cseperedő Bölcsődében.

Az április 13-i országos budapesti ünnepségen a Magyar Bölcsődék Egyesülete elismerő oklevéllel jutalmazta a Zalaegerszegi Egyesített Bölcsődék közösségét a Családok éve programsorozat megvalósítása során végzett magas színvonalú munkájáért, hangzott el végül.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK