2024.07.13., szombat - JenőZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

A brit nagykövet-helyettes a gyermekosztályon

2018. december 07. péntek, 17:40
Szerző és fotó: Antal Lívia
Caitlin Jones brit nagykövet-helyettes, a Robert Burns Nemzetközi Alapítvány kuratóriumának tagja látogatást tett a zalaegerszegi Szent Rafael Kórház gyermekosztályán, hogy megtekintse az angol alapítvány 1,7 millió forintos támogatásával megvásárolt merevcsöves bronchoszkópot.

Útjára elkísérte Douglas Arnott, a Robert Burns Nemzetközi Alapítvány kuratóriumi elnöke, Dennis Diokno, a FirstMed Klinika ügyvezető-tulajdonosa, Málnási Kinga, a FirstMed adminisztratív vezetője, valamint Maróti Zsolt, a nagykövetség munkatársa. A vendégeket dr. Halász Gabriella, a kórház főigazgatója köszöntötte. Mint mondta, nagy megtiszteltetés az alapítvány adománya, mellyel elindulhat egy korszerű bronchoszkópos labor kialakítása. Az életmentő tevékenység feltételeinek javítása érdekében tervezik ezt a fejlesztést, mert a gyermekosztály a légúti idegentest eltávolításában is centrumszerepet tölt be a régióban.

Átadták a Robert Burns Alapítvány támogatásával beszerzett bronchoszkópot

Dennis Diokno, Douglas Arnott, Málnási Kinga, Caitlin Jones, dr. Halász Gabriella és dr. Gárdos László

Douglas Arnott elmondta, maga az alapítvány 2005-ben alakult meg, de tevékenysége 1998-ra tekint vissza az akkori magyar–skót együttműködésre. Céljuk, mindig is a beteg és a hátrányos helyzetű gyermekek megsegítése volt. Tavaly kezdték el azt, hogy nemcsak budapesti, hanem vidéki is kórházakat támogatnak. A zalaegerszegi Szent Rafael Kórházat orvosi tanácsadójuk ajánlotta figyelmükbe. A kapcsolatfelvétel után került sor az igényelt bronchoszkóp beszerzésére. Örülnek annak, hogy ezzel hozzájárulhatnak a bronchoszkópos labor kialakításához a gyermekosztályon.

Caitlin Jones ugyancsak örömét fejezte ki, hogy ilyen fontos célt segíthetett az alapítvány. Mint fogalmazott, a nagykövetség nem kíván Budapest központú lenni, járják a vidéket is, így kerültek Zalaegerszegre is. Fontosnak tartják, hogy ily módon is erősítsék a két ország közötti kapcsolatot, miután az Egyesült Királyság a Brexit-tel kilép az Európai Unióból.

A budapesti FirstMed Klinika a Robert Burns Nemzetközi Alapítvány egyik támogatója hazánkban. Dennis Diokno elmondta, hogy a ma már több mint száz főt foglalkoztató intézményük fontos alapelve, hogy visszaadjanak valamit a társadalomnak. Ekképpen szívesen támogatták a zalaegerszegi gyermekosztályt.

A vendégek ezt követően dr. Gárdos László osztályvezető főorvos vezetésével megtekintették a gyermekintenzív, a koraszülöttintenzív, rehabilitációs részlegeket, valamint az új bronchoszkópot. A látottak alapján elismeréssel szóltak a magas színvonalú gyógyító munkáról, valamint a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány munkájáról.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK