2022.12.07., szerda - AmbrusZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

A gyermekosztály javára futottak

2016. szeptember 03. szombat, 17:58
Szerző: Antal Lívia Fotó: AL
Rehabilitációs futópad, vagy speciális szoptatófotel beszerzésére költi a zalaegerszegi Szent Rafael Kórház gyermekosztálya azt a 200 ezer forintot, mely a Zala Kaland Egyesület által szervezett jótékonysági akadályfutáson gyűlt össze.

Németh Gábor, a Zala Kaland Egyesület titkára a sajtótájékoztatón elmondta, augusztus 20-án rendezték meg a Gébárti-tó környékén a „Terepen Egerszegen” elnevezésű jótékonysági akadályfutást gyermek és felnőtt résztvevőkkel. A mozgás népszerűsítése mellett fő céljuk a gyermekosztály támogatása volt, a felajánlott összeget a nevezési díjból rakták össze.

Léránt Viktória, az egyesület alelnöke, Balaicz Zoltán, dr. Gárdos László, dr. Halász Gabriella,
Németh Gábor és Herczeg Aliz, az alapítvány elnöke az adomány átadásán.

Balaicz Zoltán polgármester, a rendezvény fővédnöke kiemelte, Zalaegerszeg a segítés és az összefogás városa, amit számos jótékonysági rendezvény támaszt alá. Megemlítette, hogy egy korábbi aquacitys főzőversenyen a koraszülöttmentő alapítvány, míg tavaly a genetikai labor javára gyűjtöttek. Beszélt arról is, hogy a közelmúltban a csecsemő- és gyermekotthonnak adtak át támogatást, a vadpörkölt- és borfesztivál főzőversenyén szintén nekik gyűjtenek, míg a júliusi hagymásbab fesztiválon a főzés bevételét a gyermekosztálynak ajánlották fel.

Dr. Halász Gabriella, a kórház főigazgatója méltatta, hogy a Zala Kaland Egyesület fiataljai fontosnak érzik a társadalmi felelősségvállalást, a szolidaritást, ezért is örömmel fogadják adományukat. Mint mondta, minden fillérnek találnak helyet, hiszen nemcsak korszerű orvostechnikai berendezéseket, de kényelmi és rehabilitációs eszközöket is biztosítaniuk kell.

Dr. Gárdos László osztályvezető főorvos arról beszélt, hogy idén már két sportrendezvényen támogatták a gyermekosztályt. A korábbi a Koraszülüttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány által szervezett jótékonysági váltófutás volt. Mint mondta, a koraszülött csecsemők anyatejes táplálása nagy fontossággal bír, ehhez azonban speciális szoptatófotelre is szükség van. Emellett egy rehabilitációs futópad beszerzésében is gondolkodnak. A kérdés még nem eldöntött, de az adomány nagy segítség valamelyik eszköz beszerzéséhez.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK