2022.10.05., szerda - AurélZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

A lendületes Lenti város

2018. január 11. csütörtök, 12:41
Szerző és fotó: Nemes Norbert
A várossá nyilvánítás 39. évfordulóját ünnepelték január első hétvégéjén Lentiben. A Kerka-parti város Szent Mihály templomában Köbli Tamás esperes mutatott be ünnepi szentmisét, majd a Városi Művelődési központban a Szivárvány kamarakórus fellépése után Horváth László polgármester és Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter mondtak köszöntőt, majd a városi kitüntetéseket is ők adták át.

Újévköszöntő beszédében a partneri együttműködésért, erőfeszítésekért és támogatásért a polgároknak köszönetét tolmácsoló polgármester kiemelte: a szükséges előkészületeket megtéve, eredményes évet zárhattak. Gondok nélkül, stabil gazdálkodással működtek. Elkészült a műfüves pálya, megvalósult az óvoda és bölcsőde belső felújítása, a Thököly és Bethlen utcák egy ivóvíz-rekonstrukció után új burkolatot kaptak, de felújították a mánfai ravatalozót is. Az idősbarát települési címmel és virágosítási különdíjjal kitüntetett városban számos színvonalas rendezvényt is szerveztek. A gondos tervezés és a pályázati források megtöbbszörözték a lehetőségeket, amit sikerrel kihasználtak. Kiemelte: „- Mostanra mintegy negyedszáz hazai és nemzetközi projektben közel 5 milliárd forint értékű munka megkezdése és elvégzése vár ránk: 2018 a küzdelem, a szorgalom és a fejlődés éve lesz.” Megkezdődik a Patyolat épületének átépítése, két háziorvosi rendelő modernizálása, új buszpályaudvar létesítése és a piactér rekonstrukciója – hangzott el.

A miniszter arra emlékeztetett, hogy az itt élő szorgalmas emberek az idegenforgalomban megélhetést, fejlesztési lehetőséget, hírnevet, kitörési pontot találva sokszorozzák meg erejüket. Lenti fejlődéséhez a világszínvonalú szolgáltatásokat kínáló fürdő, az erős közösség, a jó célok, a megfelelő háttér adva van, de rendelkezésre áll az értékvezérelt nemzetépítő politika is.

A Lenti Városért díjat a Zalaerdő Zrt. 4. számú helyi erdészet fafeldolgozó üzemének adományozták. A város közszolgálatáért díjjal Molnár Mónika köztisztviselőt tüntették ki. A város oktatásáért díjjal Némethné Gaál Mária nyugalmazott pedagógust és a Lámfalussy iskola intézmény vezetőjét: Tótiván Endrét jutalmazták, aki a kitüntetettek nevében köszöntőt is mondott. A város sportjáért díjat a Ferincz Ágnes klubelnök által irányított: Iszkiri Futóklubnak ítélték oda. A Lenti Egészségügyéért kitüntetés átadásával a helyi mentőállomás mentőtisztjének, Sebestyén Szabolcsnak áldozatos munkáját ismerték el. A Szociális Gondoskodásért díjat Vörös Beáta Mária kapta, aki az idősek nappali ellátóhelyét vezeti. Pálfi István egyéni vállalkozó vehette át a Lenti Város Gazdaságáért díjat.

Az ünnepi műsorban felléptek a Terézvárosi Tóth Aladár Zeneiskola növendékei és a Kerka Táncegyüttes tagjai. A Zrínyi-teremben tartott fogadás résztvevői Vígh László országgyűlési képviselő pohárköszöntőjét követően koccintottak az újévre.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK