2021.01.19., kedd - Sára, MárióZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

A medencetér és az öltözők felújításáért

2018. november 13. kedd, 17:30
Szerző: Antal Lívia
A zalaegerszegi Szent Rafael Kórház második alkalommal szervez jótékonysági gálaestet. A november 17-i program célja ezúttal is az adománygyűjtés a fizioterápiás medence rekonstrukciójához, ami a tavalyi első gálaest bevételének is köszönhetően december 3-án megkezdődhet. A kórház a medencetér és az öltözők felújítását is tervezi, melynek költségeihez a második jótékonysági esten remél hozzájárulásokat.

A színdarabokat idén is Tompagábor Kornél rendezi (tavalyi felvétel)

December elején a teljes gépészet cseréje veszi kezdetét. Tulajdonképpen a medence lelke újul meg, amellyel kontrollált vízminőséggel teljesen biztonságos hidroterápiára nyílik lehetőség, fogalmazott dr. Halász Gabriella főigazgató a rendezvényt és annak céljait ismertető sajtótájékoztatón. Mint mondta, a vízminőség valóban a legfontosabb, de a környezet sem hanyagolható el, ami a betegeket és a munkatársakat körül veszi. A munkát éppen ezért szeretnék folytatni az öltözők és a medencetér felújításával, melynek érdekében ismételten jótékonysági gálát rendeznek. A beruházás megvalósításához 20-25 millió forintra lenne szükség. A csempék már megvannak, egy korábbi adományból jutott hozzá az Ispita Alapítvány.

Korábbi felvétel a fizioterápiás medencéről

Eichinger Attila, a kórház működését 1991-től támogató szervezet kuratóriumának elnöke felidézte, hogy négy éve határozták el, hogy felújítják a medenceteret. Az élet azonban úgy hozta, hogy az elavult gépészeti berendezések teljes cseréjét kellett előbbre hozni a vízminőség biztosítása érdekében. A kivitelezéshez több mint 20 millió forint gyűlt össze. A zalaegerszegi és megyei cégek, illetve magánszemélyek köszönhetően 17 millió forint, mely tartalmazza az elmúlt évi városi jótékonysági főzés bevételét. Az alapítvány 3 millió forintot tett hozzá a befolyt szja-felajánlásokból, a kórház pedig azzal járul hozzá, hogy saját szakembereivel végezteti el a bontási munkálatokat.  

A medencetér és az öltözők felújítását segítő második jótékonysági gála sok meglepetést tartogat. Erről már dr. Kecskés Gábor orvos-igazgató, az idén is koncertet adó Füligszív Band (kezdő kép) egyik zenésze beszélt. Mint mondta, most is magasra tették a lécet. A közönség csupa új produkciót láthat a kórház orvosaitól és szakdolgozóitól, akik szabadidejükben keményen készülnek az előadásokra. Füligszív band

A sajtótájékoztatón részt vett Flaisz Gergő, a jótékonysági gálaestnek ismét helyet adó Keresztury VMK igazgatója, valamint Gombosné Papp Judit, a kedvezményezett fizioterápiás osztály vezetője. Megtudtuk, hogy a hidroterápiát szeretnénk kiterjeszteni a kardiológiai rehabilitációra is, amit eddig mozgásszervi, neurológiai és gyermekrehabilitációban alkalmaztak. 

Az Alotti házaspár jelenet közben (tavalyi felvétel)

Jegyek válthatók: a Keresztury VMK-ban valamint a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban, a Fizioterápiás Osztály felvételi pultjánál;
a Rendelőintézet IV. e. 401-es irodában. Pózván: a Kardiológiai Rehabilitációs Osztály irodájában. A BELÉŐJEGY ára 3000 forint.

Amennyiben az esten nem tud részt venni, de szeretné és tudja is támogatni a célt, 1.000 forint értékű TÁMOGATÓI JEGYET is válthat. A támogatói jegyeket őrizzék meg, mert a vásárlók között decemberben nyereményeket sorsolnak ki.

A program: november 17. szombat, Keresztury VMK (Zalaegerszeg, Landorhegyi út 21.)

17.00 VMK előtere (belépőjegy nélkül) egészségügyi kaszinó, büfé, tombola

18.00 Színházterem (belépőjeggyel) Jótékonysági gálaest – Fellépnek a kórház dolgozói

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK