2021.05.11., kedd - FerencZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

A megyei közgyűlés alakuló üléséről

2019. október 27. vasárnap, 11:01
Szerző: V.Zs.
A Zala megyei Közgyűlés az elmúlt héten tartotta alakuló ülését, melyen először dr. Tuboly János, a Területi Választási Bizottság elnöke ismertette az október 13-án megtartott megyei önkormányzati választás eredményeit.

Ennek alapján a 15 fős megyei közgyűlésben a Fidesz-KDNP 11 főt a Jobbik Magyarországért Mozgalom 2, a Demokratikus koalíció 1, és a Momentum Mozgalom is 1 főt delegálhatott az elért eredményei alapján. A megválasztott képviselők: Fidesz-KDNP: Bene Csaba, dr. Fekete Zoltán, Fodor Márk, Horváth Tamás, Pácsonyi Imre, dr. Pál Attila, Pálinkás Róbert, Ruzsics Ferenc, Strázsai Zoltán, Végh László és Vincze Tibor. Jobbik: Dr. Weller –Jakus Tamás Norbert, Zakó László. DK: Nagy Zoltán, Momentum: Dalnoki Szilárd.

 Dr. Pál Attila elnök: Fejlett, erős Zala megyét

A képviselők eskütétele után átvették megbízólevelüket. A közgyűlés titkos szavazással, 15 igennel dr. Pál Attilát választották a megyei közgyűlés elnökévé. Ugyancsak titkos szavazással választottak három alelnököt, akik közül kettő –Pácsonyi Imre és Ruzsics Ferenc – főállásban, Bene Csaba pedig társadalmi megbízatásban látják el feladatukat. A közgyűlés megállapította a tisztségviselők illetményét, illetve tiszteletdíját, valamint költségtérítésük összegét. A módosított SZMSZ-nek megfelelően a megválasztott képviselők közül megbízatásának időtartamára európai uniós és hazai pályázatokból megvalósuló fejlesztésekért felelős tanácsnoknak választotta a testület Pálinkás Róbert képviselőt.

Dr. Pál Attila újraválasztott közgyűlési elnök köszönetet mondott a megye polgárainak, amiért elmentek szavazni, külön kiemelte a Fidesz-KDNP szavazóit, megköszönve nekik az elért eredményt, mely alapján tovább folytathatják a megkezdett munkát. 

Hangsúlyozta: továbbra is cél egy fejlett, erős Zala megye, ahol jól érzik magukat az emberek. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK