2021.01.27., szerda - AngelikaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

A szeretet napja Gősfán

2016. december 20. kedd, 17:07
Szerző: Antal Lívia Fotó: AL
Gősfán finom vacsorára és műsoros szórakozásra invitálták a szervezők a település idős lakóit a közelmúltban. A kis faluban nagy hagyományra tekint vissza a szépkorúak köszöntése, amit immár 23. alkalommal rendeztek meg.

Farkas Tiborné polgármester a szeretet napjának nevezte az eseményt, mely arról szól, hogy kifejezzék hálájukat, megbecsülésüket és szeretetüket azok iránt, akik hosszú munkával eltöltött esztendők után megérdemelt nyugdíjas éveiket élik. A szeretet fontosságára hívta fel a figyelmet. „Ez az életünk ereje, amiből meríthetünk, és amit tovább is adhatunk. Adjunk meg mindent szeretteinknek, hisz ha mi adunk, kapunk is, és így lesz teljes a világ együtt, szeretetben”, hangsúlyozta. Végül azt kívánta a jelenlévőknek, hogy nyugdíjas éveikben is érezzék a környezetük figyelmét, családjuk szeretetét.

Mennyire fontos a szeretet, azt jól példázta az egervári általános iskola negyedik osztályosainak előadása, akik Jókai Mór: Melyiket a kilenc közül? című elbeszélését állították színpadra. János mester szerepét a gősfai Korcz Evelin játszotta. A darabot, melyben összesen 12 kisgyermek mutatta be színészi tehetségét, Paulovicsné Török Cecília tanítónő tanította be.

A faluházban tartott rendezvényen fellépett a KISZÖV Táncegyüttes valamint a zalaszent-mihályi Férfikar. Hagyomány a legidősebb lakók megajándékozása: Moklodsky Nándornét virágcsokorral, míg Méhes Józsefet egy finom borral köszöntötték.

Az önkormányzat minden évben igyekszik szebbé tenni az ünnepeket az idősek számára. Farkas Tiborné polgármester érdeklődésünkre elmondta, a 65 év feletti nyugdíjasok tartósélelmiszer-csomagot kaptak, az egy kilogramm szaloncukrot pedig karácsony előtt vehetik át. A Mikulás-ünnepség is hagyomány a településen, melyen a tíz év alatti kisgyermekeket ajándékcsomaggal lepik meg a faluházban.

A település elnyerte a jól gazdálkodó önkormányzatok számára juttatott állami támogatás második részletét. A 6,5 millió forintból a vízelvezető árkokat teszik rendbe, önkormányzati útszakaszokat újítanak fel, valamint urnafalat építenek a temetőben. Az önkormányzat a faluházat is szeretné felújítani, a beadott pályázatról még nem érkezett döntés. Szabadtéri sporteszközök beszerzésére is pályáztak, ha támogatást nyernek, felnőtt fitnesz játszóteret létesítenek a falu közepén fekvő parkban.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK