2022.05.18., szerda - Erik, AlexandraZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

A szívsebészetet támogatják

2019. december 12. csütörtök, 11:20
Szerző: -pet-; Fotó: pP
A Zala Megyei Szent Rafael Kórház Szívsebészeti Osztálya lett a kedvezményezettje az Országos Vadpörkölt-és Borfesztivál jótékonysági főzésének. A szeptemberi rendezvényen összegyűlt 4 és fél millió forintot a városházán adták át jelképesen a kórház és a szívsebészeti osztály vezetőjének, valamint a Zalaegerszegi és Magyar Szívgyógyászatért Alapítvány képviselőjének.

Balaicz Zoltán polgármester ennek apropóján elmondta: ugyan a kórház fenntartója az állam, és nem a város, mégis fontos az önkormányzat számára, hogy egy magas színvonalú és jól felszerelt egészségügyi intézmény fogadja a betegeket. Ezért minden lehetőséget megragadnak, hogy segítsék, támogassák az ott zajló munkát.

Eszközbeszerzésre fordítják az adományt

A jótékonysági főzés – melyen 110 főzőcsapat vett részt és közel 4000 ember vásárolt az elkészült étkekből – eredményeképpen 4,5 millió forint gyűlt össze, melyet a szívsebészeti osztálynak adományoznak, akik eszközfejlesztésre fordítják majd a pénzt.

A jótékonysági akcióhoz a helyi vállalkozói klub is csatlakozott, akik további pénzösszeggel (várhatóan 7-8 millió forinttal) támogatják a kezdeményezést. Az eseményen a kereskedelmi és iparkamara zalaegerszegi térségi szervezetének képviseletében Pálfi László és Varga Csaba volt jelen, akik szintén fontosnak érzik a helyi kórház, azon belül is a szívcentrum támogatását.

A kórház részéről dr. Halász Gabriella és dr. Rashed Aref osztályvezető főorvos köszönte meg az adományt. Elhangzott: az egészségügyben nincs megállás. Ami ma korszerű, az holnap már elavult, így folyamatosan új eszközökre van szükség, hogy a 21. század kívánalmainak megfelelően működhessen az intézmény. A kórház számára kiemelten fontos az immár huszonöt esztendős szívsebészet, mely nemcsak a megye, hanem az egész régió betegeit ellátja. A mostani támogatásból egy 19,5 millió forint értékű, koszorúér-áramlást mérő készüléket szeretnének vásárolni. Ez a coronaria (koszorúér) műtéten átesett betegek utókezelésénél jelentene óriási segítséget, hiszen gyorsan kiszűrné az esetleges szövődményeket.

Az adomány átadásán jelen volt Tompagábor Kornél, a fesztivált szervező Kvártélyház Kft. ügyvezetője és Takács Tímea, a szívgyógyászatért alapítvány kuratóriumának tagja is, aki szintén köszönetét fejezte ki a támogatóknak.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK