2022.05.18., szerda - Erik, AlexandraZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Ápolók napja - idén csak szűk körben

2021. február 19. péntek, 17:59
Közlemény
A Zala Megyei Szent Rafael Kórház a Magyar Ápolók Napja alkalmából évente három szakdolgozót részesít Kossuth Zsuzsanna Emléklap elismerésben. Az ország első főápolónője 1849-ben nehézségekkel teli, úttörő munkát végzett.

Ha visszagondolunk az elmúlt egy évükre, akkor azt látjuk, hogy a láthatatlan ellenséggel vívott csatában a mai kor ápolói, asszisztensei az elődhöz méltó módon álltak helyt. Kossuth Zsuzsanna büszke lenne rájuk – mondta az ünnepségen Dr. med. habil Gasztonyi Beáta PhD. a Zala Megyei Szent Rafael kórház főigazgatója.

Forrás: Szent Rafael Kórház

Valamennyi dolgozónak dupla köszönet jár a munkáért, hiszen a pandémia alatt nem csak a koronavírus betegek ellátása jelentett fizikai és lelki megterhelést. Szinte valamennyi osztályt érintettek az átszervezések, a nehezített munkakörülmények. A rugalmasságért, megértésért, türelemért elismerés jár mindenkinek  - hangsúlyozta Dancs Jenő ápolási igazgató. Mint mondta, így még nehezebb volt eldönteni, hogy a beérkezett felterjesztések alapján végül kiket díjazzanak a bírálók.

Kossuth Zsuzsanna Emléklapban részesült: Meiszter Jánosné, a Fül-Orr-Gégészet szakápolója, Ferencsov Veronika, a központi műtő vezető műtős szakasszisztense és Laki Árpádné, a szemészet nyugállományba vonuló vezető ápolója (hozzá dr. Szalcer Lajos osztályvezető főorvos juttatja el az elismerést). A díjazottaknak a MESZK Zala Megyei Területi Szervezete nevében tárgyjutalmat nyújtott át Tóthné Födő Gyöngyi elnök.
A Magyar Ápolási Egyesület Díszoklevelét Gombos Juditnak, a Pszichiátriai osztály pszichiátriai és mentálhigiénés szakápolójának adta át Boros Károlyné a MAE megyei vezetője.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK