2022.01.23., vasárnap - Zelma, RajmundZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Arcvédő pajzsok és maszkok

2020. április 16. csütörtök, 18:39
Szerző és fotó: Antal Lívia
Ezer darab FFP2-es védelmi osztályú maszk és száz darab, a helyi Mould-Tech Kft. által gyártott plexi fejpántos arcvédő pajzs átadásáról tartottak sajtótájékoztatót csütörtökön a zalaegerszegi városházán. Az egészségvédelmi eszközökhöz az önkormányzat felajánlás révén jutott hozzá.

Újabb egészségvédelmi eszközök érkeztek

Hutnik Eszter, a humánigazgatási osztály munkatársa, Balaicz Zoltán polgármester, dr. Vadvári Tibor alpolgármester és Velkey Péter, a humánigazgatási osztály vezetője

Balaicz Zoltán polgármester elöljáróban elmondta, hogy veszélyhelyzet fennállása alatt csak a járványügyi védekezéssel kapcsolatos tájékoztatást látja el; a közösségi médián (Facebook oldalán) folyamatosan ad hírt a város lakossága számára a koronavírus terjedését megelőző intézkedésekről. A mostani alkalom is ilyen, amikor ezer darab FFP2-es maszk és száz darab plexi fejpántos arcvédő pajzs beszerzéséről tud beszámolni. Az egészségvédelmi eszközöket a városi háziorvosi rendelőkbe, az ügyeletre és a szociális intézményeikbe juttatják el, az arcvédő pajzsokból a megyei kórháznak is adnak.

A polgármester jelezte, hogy a volt Balaton szálloda új kínai tulajdonosa tízezer maszkot adományoz a városnak és a megyei kórháznak, melyről a shanghai főkonzulátussal egyeztetett. Védőeszközök tegnap (szerdán) már megérkeztek Kínából a budapesti nemzetközi repülőtérre. A Zalaegerszegre szállításáról gondoskodnak. A polgármester Facebook oldalán közölte továbbá, hogy a legnehezebben beszerezhető cserélhető szűrős FFP3 típusú maszkból sikerült kisebb mennyiséghez hozzájutniuk, melyeket szintén a mai napon juttatták el az ügyeletre és az idősotthonokba, továbbá egy kisebb csomagot adományként a megyei kórházba.

Megtudtuk, hogy a Mould Tech Kft. teljes gyártókapacitását állította rá a minőségi kritériumokat magasan meghaladó, a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlását is elnyerő, egészségvédelmi pajzsok 3D nyomtatási technikával való gyártására. A következő időszakban, akár napi tízezer darab pajzs készülhet üzemében, ezáltal is csökkentve Magyarország kiszolgáltatottságát a világpiacról nehezen beszerezhető termék iránt. Zalaegerszeg önkormányzata teljes erővel a projekt mellé állt, az országos logisztikát és disztribúciót az önkormányzata önköltségen vállalta magára.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK