2024.04.19., péntek - EmmaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Átadták a 2023-as Zalaegerszegért díjakat

2023. december 16. szombat, 11:59
Szerző: V.Zs.; Fotó: pP
A középkortól kezdve a zalai vármegyeszékhely fontossága nőtt, polgárainak identitása és lokálpatriotizmusa erősödött. Az elmúlt közel 800 évben olyan polgárai voltak, akik úgy szerették és tisztelték városukat, hogy képesek voltak személyes életüket a közösség szolgálatába állítani. Balaicz Zoltán polgármester fogalmazott így az ünnepi közgyűlésen, ahol ismét tízen vehették át a Zalaegerszegért díjat.

 Az év záróeseménye az ünnepi közgyűlés volt

A polgármester szólt arról, hogy a legnagyobb változásokat a 20. században élte át a város, melynek elején még csak 15 ezres kicsi, de büszke közösség volt, a végén pedig 60 ezres központ. A több tízezer betelepülő a város identitását nem veszélyeztette. A „zalaegerszegiség” nem gyengült, hanem inkább erősödött. A mi közösségünk mindig újra és újra hitt, küzdött, győzött és bizonyította, hogy a kemény idők sohasem voltak olyan kitartóak, mint a kemény emberek. 

- Most újra egy erősödő Zalaegerszeg időszakát éljük. Egy olyan Zalaegerszegét, amely a térség legjobbja akar lenni. Gazdaságunk fejlődése lehetővé teszi, hogy az évtized végére valóban meghatározóak legyünk a Nyugat-Dunántúlon – mondta a polgármester.

Az ünnepségen részt vett dr. Gulyás Gergely a miniszterelnökséget vezető miniszter, aki köszöntője elején bejelentette, hogy a Magyar Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést adta át otthonában a 93 éves dr. Marx Gyulának, aki a rendszerváltozás előtti utolsó parlament négy szabadon választott országgyűlési képviselőjének egyike volt. A családi körben rendezett ünnepségen elhangzott: Marx Gyula több évtizedes gyógyítómunkája, valamint sokoldalú és elkötelezett szerepvállalása miatt kapta a kitüntetést.

A továbbiakban a miniszter úgy fogalmazott: Zalaegerszeg az ország egyik legjobban fejlődő városa, kiválóan használja ki a lehetőségeit. Gazdag ez a város, mert olyan polgárai vannak, mint a mostani kitüntetettek is, akik évtizedek óta szolgálják a közösséget. 

Köszöntőjében Vigh László országgyűlési képviselő azt mondta: a saját területükön igazi legendák mindazok, akik átveszik most a Zalaegerszegért díjat. Példát mutatnak, hogyan lehet sikert és eredményt elérni.

Az idei kitüntetettek: Pödörné Hajdu Ibolya nyugállományú óvodavezető; Miszory Béla, a Vívó Egylet alapítója; dr. Szittyai Borbála belgyógyász, háziorvos; Góczánné Tóth Zsuzsanna, az Atlétika Klub senior sportolója; Magyar János, Lendva polgármestere. Továbbá Ocsovai Grácián ferences szerzetes; Péter Zoltán, a ZTE FC korábbi labdarugója; Kámán Ferenc, az Atlétika Club Életmű Díjas vezetőedzője; Éderné Vasáros Ágota, a csácsbozsoki közösség aktív szervezője és Papp Zoltán, a ZTE Teniszt Klub elnöke.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK