2019.11.19., kedd - Erzsébet Zalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Átadták a földhivatal megújult épületét

2017. március 09. csütörtök, 20:26
Szerző és fotó: Antal Lívia
Az elmúlt évben közel húszezer ügyfél fordult meg a zalaegerszegi földhivatal épületében, ahol a 63 állami tisztviselő úgy látta el feladatát tavaly októbertől az év végéig, hogy közben zajlott a felújítás. A közel 120 millió forintos energetikai fejlesztést szolgáló beruházást ma adták át ünnepélyesen.

A 971 millió forintos pályázat keretében tíz kormányhivatali épület felújítását kezdték meg 2016 őszén, Zalaegerszegen, Zalaszentgróton, Keszthelyen és Nagykanizsán – kezdte tájékoztatóját dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott. Ebből már hat elkészült, közte a Mártírok útjai épület a megyeszékhelyen, ahol a megyei kormányhivatal földhivatali osztálya, a Zalaegerszegi Járási Hivatal földhivatali osztálya található, valamint 2017. január elsejétől itt működik a zöldhatóság is. Ez egyben azt is jelenti, hogy idén emelkedni fog az ügyfelek száma. Mindez jól érzékeli a kollégákra váró napi munkaterhet, egyúttal mutatja azt a szolgáltató államot, mely az ügyfelek érdekeit tartja szem előtt, hangsúlyozta a kormánymegbízott, aki kiváló. Dr. Sifter Rózsa szerint kiváló munkát végzett a kivitelező.

A Mártírok útjai épület rekonstrukciója során kicserélték az összes nyílászárót, a két kazánt, szigetelték az épületet, továbbá energiatakarékos lámpatesteket helyeztek el, valamint napelem-rendszert építettek ki. Az energetikai fejlesztéssel közel hét millió forintot takaríthatnak meg évente az üzemeltetési költségből.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos elsőként arról beszélt, hogy a kormány munkaszüneti nappá nyilvánította nagypénteket. Hangsúlyozta, a TOP-program és a Modern városok programjának köszönhetően óriási beruházási hullám veszi kezdetét hazánkban, ami fejlődést ígér az egész országnak, így a megyének és a megyeszékhelynek is. Zalaegerszeg számára a járműipari tesztpálya megépítése jelenti a legjelentősebb beruházás, ami május 19-én alapkő letételével indul.  Végül megköszönte a dolgozóknak azt a szakszerű munkát, amit a zalai beruházások előkészítő szakaszában végeztek.

Ezt követően a felújítást végző cég képviselője készre jelentette a beruházást, majd Ocsovai Grácián ferences atya mondott áldást.

A nemzetiszín szalagot Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke, Vigh László, dr. Sifter Rózsa  és dr. Koczka Csaba, a Zalaegerszegi Járási Hivatal vezetője vágták át.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK