2021.10.17., vasárnap - HedvigZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Átadták az Innovációs- és a Sport mecénása díjakat

2021. május 26. szerda, 20:20
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Néhány hónap csúszással, de végül ünnepélyes keretek között adták át a díszteremben a tavalyi Innovációs- és Sport mecénása díjakat, valamint a város legnagyobb adózóinak járó elismerést.

Köszöntötték a legtöbbet adózó cégeket is

A rendezvényen Balaicz Zoltán polgármester mondott beszédet, értékelve a 2020-as évet. Kiemelte, a díjátadót és az évértékelést januárban kellett volna megrendezni, ám a járvány miatt erre csak most kerülhetett sor. Örömteli viszont, hogy újra együtt ünnepelhetünk, még ha be is kell tartani néhány járványügyi szabályt. A tavalyi évről többek között elmondta: mindenki számára rendhagyó és nehéz időszak volt, ám a város példát mutatott az összefogásban és a segítségnyújtásban. Szerencsére a járvány ellenére nem álltak le a nagyberuházások, és bár át kellett strukturálni a város költségvetését Zalaegerszeg gazdálkodása biztonságban van.

Az idei Innovációs díj és Sport mecénása díj kitüntetettjei

Az önkormányzat 2015 óta köszönti és ismeri el Zalaegerszeg legnagyobb adózóit. Ez az az a kör (huszonöt cég) akikre mindig számíthatunk. A vállalkozások emellett a teljes iparűzési adó 49 százalékát biztosítják a város számára – fogalmazott a polgármester.

A résztvevők egy perces néma felállással emlékeztek meg a közelmúltban tragikus hirtelenséggel elhunyt Dóra Jánosról, a Forest Hungary Kft. alapítójáról, majd a cégek képviselői átvették a legnagyobb adózóknak járó oklevelet. Az elismerést a település dinamikus fejlődésében betöltött szerepükért, illetve a sport- és kulturális élet, valamint az oktatás támogatásáért kapták.

Oklevelet kaptak a legtöbbet adózó vállalkozások

Az eseményen adták át az „Innovációs díjakat és a „Sport mecénása” díjat is. Az Innovációs díjat ezúttal a Schneider Electric Zrt, valamint a Klimatrend Hungary Kft. kapta. Előbbi a város gazdasági életében betöltött meghatározó szerepéért, valamint a korszerű és környezetkímélő gyártástechnológia alkalmazásáért. Utóbbi vállalkozás pedig a legfejlettebb technológiák és innovatív megoldások használata miatt vehette át az elismerést.

A Sport mecénása díjat ezúttal a Hydrocomp Mélyépítő Kft. kapta, többek között a városi sakkcsapat és Mányoki Attila hosszútávúszó támogatásáért.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK