2022.07.01., péntek - Tihamér, AnnamáriaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Autómentes nap Gősfán

2017. október 05. csütörtök, 11:19
Szerző és fotó: Antal Lívia
Vetélkedővel és ügyességi feladatokkal várták a gyerekeket Gősfán, a nemzetközi autómentes naphoz kapcsolódó rendezvényen. Másnap hagyományőrző szüretet rendeztek az önkormányzat által gondozott telken.


Az esemény több helyszínen zajlott, ahol puzzle-kirakásban, felfüggesztett lekvároskenyér-evésben, aszfalt-krétarajzolásban, székfelöltöztetésben, fusson a dió ügyességi játékban, valamint kerékpáros akadályversenyben próbálhatták ki magukat a gyerekek. Farkas Tiborné polgármester érdeklődésünkre azt is elmondta, hogy az önkormányzat pályázati forrást nyert az autómentes nap megtartására, ebből vásárolták meg a jutalmazás gyanánt átadott pingpongütőket, tollas-ütőket, focilabdákat, kulacsokat. A fődíj a faluházban eltöltött délután, amikor is pingpongozhattak és rollerezhettek a nyertes csapat tagjai a szintén a támogatásból vett eszközökkel.

Másnap a hagyományőrző szüretet első alkalommal rendezték meg, miután az önkormányzat gondozásba vehetett egy gyümölcsfákkal és szőlővel gazdagon beültetett telket, ahol a borospincét is használhatják. A helyi közmunkások művelik meg a területet, illetve takarítják be a terményeket. A hagyományőrző szüret nyitott eseményként zajlott. A gondoskodást a szőlő szép fürtökkel hálálta meg, melynek leszedésébe a lakosok is bekapcsolódhattak a közmunkások mellett. A betakarított terményeket az önkormányzat rendezvényein használják fel, a szőlőből készített borral pedig beneveznek a tavaszi borversenybe.

Gősfán egy régi vágy teljesülhet azáltal, hogy az önkormányzat 23,7 millió forintot nyert a faluház külső rekonstrukciójára. A közbeszerzési és egyéb eljárások lefolytatása után tetőfelújítás, nyílászáró-csere, az épület szigetelése és színezése valósul meg a jövő évi kivitelezés során.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK