2023.03.21., kedd - BenedekZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Az élet fontos igenje újra

2022. május 12. csütörtök, 20:35
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
Hitvesi esküjüket újították meg 50 év elteltével azok a házaspárok, akik erre nyilvános ceremónia keretében vállalkoztak. A hét régi/új párt Balaicz Zoltán polgármester, mint anyakönyvvezető köszöntötte, s vezette az újraesketési szertartást.

Aranylakodalmas fogadalomtétel

2015 óta (az elmúlt két év kihagyásával), van mód az 50 éve házasok számára az egykori fogadalomtétel megismétlésre. Bár a lakodalmas menet hiányzik, az anyakönyvvezető nem szokványos, tanukként a sajtó szolgál, de ami a legfontosabb, meghatott gyermekeik és friss szerelmes unokáik, talán dédunokáik, azaz az ünneplő párokból fakadt élet jelen van ebben a ritka és sejthetően egyre ritkább pillanaton a város Dísztermében. A fogadalom megerősítést írásba is adják a párok, mindezt jubileumi házassági oklevél is dokumentálja, aztán pezsgős koccintás és csók, vagy legalábbis sokat sejtető ölelések, egymás szemébe mélyedések, vagy éppen távolságtartóbb, de abban is összeszokott gesztusok. 

- Önök egymásban társra találtak. Igen mondtak az egykori találkozásra, igent mondtak a közös jövőre, igent az együtt töltött időre, igent a családra. A legtöbbet adták egymásnak, önmagukat. Szeretet, hűség, megbecsülés, egymás támogatása életre szólóan. A társtalálásra is példát adtak, arra, hogyan lehet naponta új értlemet adni egymás életének, támaszként segíteni a másikat, felelősséget vállalni érte. A társ, a legnagyobb emberi rang a világon – mondta Balaicz Zoltán, majd koccintott az ünneplőkkel. 

Az aranylakodalmas párok: Magyar Erzsébet-Pál István, Horváth Éva-Fülöp János, Ambrus Erzsébet-Dobos Zoltán, Kövessy Éva-Kovács Miklós, Simonffy Anna-Baranyai Imre, Bagosi Ágnes-Szalontai János és Baladincz Margit- Lippovics Miklós Tamás. 

Az EsküvőPont által szervezett eseményen közreműködött: Bódis Bettina, Kálmán Marianna, H. Horváth Gyula. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK