2023.06.04., vasárnap - BulcsúZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

A vetélkedőktől az örömtáncig

2019. október 30. szerda, 14:06
Szerző és fotó: Antal Lívia
Gálaműsorral és kitüntetések átadásával zárult az idősek hónapja rendezvénysorozat a zalaegerszegi Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben.

Tartalmas programokat hozott az idősek hónapja rendezvénysorozat

A város szépkorú lakosságát szeptember közepétől kezdődően október végéig várták színes programokkal. Elindult a Szenior Akadémia őszi féléve a gazdasági karon. Az Alzheimer világnap alkalmából demenciaszűrést és figyelemfelhívó sétát szerveztek szeptember 20-án. Október 4-én a gyaloglás világnapja alkalmából tartották meg a Boda László emléktúrát. Tizennégy csoport több mint 300 tagja vett részt az Országos Szenior Örömtánc Találkozón az Apáczai Művelődési Központban, október 11-én. A Nyugdíjasklubok és Idősek „Életet az Éveknek” Országos Szövetsége helyi szervezetének október 24-i konferenciáján az idősek előtt álló technikai kihívások és az elmagányosodás témáját járták körbe. Haditorna, keresztrejtvényfejtő verseny, főzőverseny, sportvetélkedő és amatőr alkotók művészeti kiállítása színesítette még az idősek hónapját.

Ami idén másfél hónapra sikeredett. Erről Balaicz Zoltán polgármester, a város idősügyi tanácsának elnöke beszélt köszöntőjében. Az ENSZ 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává, amihez Zalaegerszeg önkormányzata már 1992-ben csatlakozott, előbb egynapos, majd egyhetes, majd egyhónapos rendezvénysorozattal. A polgármester hangsúlyozta, mindez jelzi, hogy a város fokozott figyelmet fordít idős lakóira, ami a mindennapokban is megnyilvánul. 

Hány éves kortól mondjuk azt, hogy valaki idős? Ezt a kérdést is taglalta előadásában dr. Halász Gabriella, a zalaegerszegi Szent Rafael Kórház főigazgatója.

Károly Imre, Farkasné Perlaki Edit, Balaicz Zoltán és Kereki Zoltán

Az ünnepi rendezvény kitüntetések átadásával zárult. Farkasné Perlaki Edit 1973-tól 2009-ig tanított a Zrínyi-gimnáziumban. Az orosz-ének szakos pedagógus aktív közéleti munkásságáért, valamint a zenei nevelés területén végzett több évtizedes kiemelkedő színvonalú szakmai tevékenysége elismeréseként vehette át a díjat. Elhangzott, hogy a gimnázium fennállásának jövő évi 125. évfordulójára már összeállt a volt diákokból és kórustagokból egy közel 200 fős jubileumi kórus, melynek ő a felkészítője és az egyik karnagya.

Károly Imrét, a csácsi „Évgyűrűk” Nyugdíjas Klub tavaly leköszönt vezetőjét példamutató közösségépítő tevékenysége, valamint az idősek érdekében végzett több évtizedes munkája elismeréseként részesítettek kitüntetésben. Nevéhez fűződök többek között a bozsoki harangláb és kápolna felújítása. 2014-ben Zalaegerszegért díjjal tüntették ki a településrész környezete és lakossága érdekében végzett munkájáért.

Kereki Zoltán a Haladás majd a ZTE játékosa 1976-tól 37 alkalommal volt a magyar válogatott tagja, mely mérkőzéseken 7 gólt szerzett. A magyar első osztályban 315 mérkőzést játszott. Védőjátékosként 50-szer talált az ellenfél hálójába, ami egyedülálló a hazai labdarúgásban. Pályafutása befejezése után a Nagykanizsai Olajbányász és a ZTE vezetőedzője is volt. A labdarúgás népszerűsítése érdekében végzett kiemelkedő tevékenységét ismerték el a kitüntetéssel.

Díjazták a vetélkedők helyezettjeit is az ünnepségen, melyen színvonalas műsort adtak a Pálóczi Horváth Ádám Alapfokú Zeneiskola növendékei, valamint a Kodály Zoltán utcai Tagóvoda óvodásai.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK