2024.04.22., hétfő - Csilla, NoémiZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Az utasok biztonságáért és kényelméért

2020. augusztus 27. csütörtök, 19:03
Szerző és fotó: Antal Lívia
Hat alacsony padlós, légkondicionált, környezetkímélő csuklós busszal gazdagodott Zalaegerszeg közösségi közlekedése. A Volánbusz Zrt. bruttó 800 millió forintos beszerzésében megérkezett új autóbuszokat a városi sportcsarnok előtt adták át sajtótájékoztató keretében.

Új csuklós buszokat állítottak forgalomba Zalaegerszegen

Balaicz Zoltán polgármester elmondta: a minél nívósabb és komfortosabb közösségi közlekedés érdekében együttműködési megállapodást kötöttek a Volánbusz Zrt.-vel, amely a zalai megyeszékhelyen is ellátja az ezzel kapcsolatos feladatokat 2023. december 31-éig. A városban jelenleg 35 busz szolgálja ki a helyi tömegközlekedést. A hat új csuklós busszal fiatalodik a járműállomány, amelynek 15,25 éves átlagéletkora 11,83 évre csökken. Mint mondta, az új buszok valóban megfelelnek a 21. századi követelményeknek; alacsony padlósak, így a mozgáskorlátozottak és a babakocsival közlekedők is igénybe tudják venni, emellett légkondicionáltak és modern utastájékoztató rendszerrel vannak felszerelve. Hangsúlyozta, a Volánbusz Zrt. bruttó 800 millió forintos beszerzése bizonyítja, hogy a vállalat elkötelezett a helyi tömegközlekedés fejlesztésében. Komolyan gondolja azt, hogy az utasoknak biztonságos és kényelmes szolgáltatást nyújtson. Tervezik, hogy a későbbiekben ingyenes wifi-elérés is biztosítanak a helyi járatokon. A polgármester jelezte, hogy az együttműködés folytatásában bízik, melynek révén újabb buszok érkezhetnek a következő években a városba.

Balaicz Zoltán, Vigh László  és Ungvári Csaba az egyik új buszban

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos az emelte ki, hogy Zalaegerszeg az elektromos és autonóm járművek tesztelésére is alkalmas járműipari tesztpálya kapcsán valóban az innováció helyszíne. Az itt zajló kutatások olyan rendszerek fejlesztésére irányulnak, amelyek a biztonságot szolgálják a közlekedésben. Az új autóbuszok is rendelkeznek innovatív megoldásokkal, amelyek növelik az utasok biztonságérzetét.

Ungvári Csaba, a Volánbusz Zrt. üzemeltetési vezérigazgató-helyettese köszönetét fejezte ki a hosszú távú együttműködésért, amelyben az önkormányzat vállalja a buszok fenntartásával kapcsolatos költségeket, és amely fejlesztéseket is lehetővé tesz. A most forgalomba álló hat Mercedes-Benz Conecto G típusú korszerű busszal növekszik a szolgáltatás színvonala Zalaegerszegen, ahol az évi több mint 202 ezer autóbuszjárat – csaknem másfél millió hasznos kilométer teljesítmény mellett – 9,3 millió utast szállít. Az új buszokkal a sofőrök munkakörülményei is javulnak. A Volánbusz április 1-jétől három helyi járati jegy- és bérletértékesítő automatával bővítette a szolgáltatások körét. Szeptember végére pedig befejezik a  buszpályaudvar épületében a váróterem felújítását.

A fotó egy 1967-es gyártású, felújított Ikarus 55 típusú autóbuszból készült.

A Volánbusz Zrt. a zalaegerszegi 6 buszon kívül még 90 járművet helyez forgalomba országszerte 2020 végéig. Ezzel együtt 866-ra emelkedik a 2018 ősze és az idei év vége között üzembe helyezett új vagy újszerű buszok száma a helyi és helyközi közlekedésben.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK