2024.06.23., vasárnap - ZoltánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Barátság, szeretet, összetartozás

2018. június 09. szombat, 19:22
Szerző: V.Zs.; Fotó: Seres Péter
Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 170. évfordulója évében, az Egerszeg Fesztivál keretében testvér-és baráti városok küldöttségeit köszöntötte a város dísztermében Balaicz Zoltán polgármester. Az ünnepségen, a határon túli települések képviselőivel együtt emlékeztek a 170 évvel ezelőtt történtekre.

Az eseményen részt vett Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke, Rigó Csaba, a Közbeszerzési Hatóság elnöke. Közreműködött a Zalai 47. Honvédzászlóalj Hagyományőrző Egyesület, valamint a Zala Zenekar, tőlük katonadalokat hallhattak a jelenlévők.

 Testvérvárosi delegációk fogadása a díszteremben

Balaicz Zoltán köszöntőjében felidézte: 2015-ben a rendezett tanácsú várossá válás 130. évfordulóját ünnepelte Zalaegerszeg, 2017-ben pedig a város első írásos említésének 770. évfordulójára emlékeztek. Az idei évben az 1848/49 es forradalom és szabadságharc jubileuma alkalmat ad arra, hogy felidézzék a helyi, zalai történéseket. Hangsúlyozta a testvérvárosi kapcsolatok fontosságát, a hagyományok őrzése mellett a kiterjedt nemzetközi kapcsolatokat, melyeket összeköt a barátság és az európai értékek.

A meghívott küldöttségek vezetői ünnepi köszöntőjükben felidézték saját emlékeiket a 170 évvel ezelőtt történtekről. Ksosno város képviseletében Piotr Przytocki polgármester, Gorizia képviseletében Rodolfo Ziberna polgármester. Marosvásárhelyet dr. Dorin Florea polgármester és Cseh Gábor a Marosvásárhely-Zalaegerszeg Baráti Társaság elnöke képviselte. Barót város képviseletében Lázár Kiss Barna polgármester, Nyárádszerdahely képviseletében Tóth Sándor mondott ünnepi köszöntőt. A muravidéki magyarságot Horváth Ferenc Lendva alpolgármestere képviselte, akit a júniusi szlovéniai országgyűlési képviselőválasztáson a magyarság parlamenti képviselőjévé választottak. Köszöntötte az ünnepséget A. Szabó László Dunaszerdahely alpolgármestere és Pavlyuk Miklós Beregszász önkormányzati képviselője.

Az ünnepség végén Rigó Csaba bejelentette: a Közbeszerzési Hatóság munkatársai rendszeresen részt vesznek jótékonysági akciókban. A hivatalban technikai fejlesztések után felszabadult 58 számítógép és 18 monitor. Úgy döntöttek, hogy az eszközöket Beregszász településnek ajánlják fel.

A rendezvény a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósult meg.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK