2024.06.20., csütörtök - RafaelZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Biztonságosan kerékpározhatunk Botfáig

2024. március 22. péntek, 10:43
Szerző, fotó: Pánczél Petra
Befejeződött a kerékpárút kiépítése Zalaegerszeg és Botfa között. A fejlesztés egy TOP-pályázat részeként valósult meg. A hivatalos átadáson Balaicz Zoltán polgármester többek között felidézte: 2017-ben készült el a város kerékpárúthálózati terve.

 Átadták a Zalabesenyő-Botfa közötti útszakaszt

A nyomvonalak, létesítmény-típusok kiválasztásánál segítséget nyújtottak a város kerékpáros egyesületei. Az első építkezések 2019-ben kezdődtek el, az azóta eltelt időben 20 kilométernyi kerékpárút épült a városban, 1,6 milliárd forintos ráfordítással. Ennek része a mostani fejlesztés is, mellyel megtörtént a déli városrész összeköttetése a belvárossal.

A polgármester jelezte: a beruházásnak nincs vége, hiszen a következő időszakban a TOP Plusz projekt segítségével szeretnék megépíteni a Teskánd felé haladó kerékpárutat is, mely Zalaegerszeg történetének legnagyobb kerékpárút-fejlesztése lesz. Reményeik szerint a kivitelezési munkák az idei év második felében elkezdődhetnek. Idén tavasszal megújul az alsóerdei kerékpárút is, mégpedig a szabadidőparktól a Sugár utcáig tartó szakasz. Mindezeken túl egy nagy álma van még a városnak kerékpárútfejlesztés terén; a csácsi kikötés. Jelenleg keresik hozzá a pályázati forrást. A cél az, hogy a belvárostól egészen a Csácsi Arborétumig eljussunk két keréken – fogalmazott a polgármester.

A botfai bicikliút avatásán Vigh László országgyűlési képviselő a kerékpáros közlekedés környezetkímélő és egészségmegőrző tulajdonságaira hívta fel a figyelmet, és mindenkit arra buzdított, hogy ahová csak lehet, menjünk két keréken.

Gecse Péter alpolgármester, a térség önkormányzati képviselője hozzátette: nagy öröm, hogy a déli településrész teljes egészében elérhető kerékpáron, ráadásul biztonságosan. A fejlesztés 2021-ben indult, akkor a belvárostól Zalabesenyőig és az ipari parkig épült meg a hivatásforgalmi kerékpárút. Most ez a beruházás folytatódott a botfai kikötéssel. Besenyőtől Botfáig 1 kilométer hosszan épült meg az út, mely átvezet a vasúti sínen és biztonságosan elhalad a botfai körforgalom mellett is.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK