2024.02.21., szerda - EleonóraZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Bokrétaünnep az épülő uszodánál

2020. szeptember 04. péntek, 16:26
Szerző: Pánczél Petra; Fotó: pP
Elérte a legmagasabb pontját az új uszoda tartószerkezetének építése. Hamarosan már a tetőt kezdik el kialakítani az épületen. A legfelső födémre a hagyományokhoz híven egy „bokrétát” – jelen esetben egy fém konténerbe ültetett, szalagokkal díszített fát – helyezett el a városvezetés a kivitelezőkkel közösen.

Kezdődhet a tetőszerkezet kialakítása

A bokrétaünnepen részt vett dr. György István területi közigazgatásért felelős államtitkár, aki a Modern Városok Program részeként megvalósuló beruházásról elmondta: a térség legnagyobb uszodája létesül Zalaegerszegen. A háromszintes, nyolcezer négyzetméteres, 270 férőhelyes lelátóval rendelkező komplexum FINA-versenyek lebonyolítására is alkalmas lesz. Rangos sportesemények történnek majd itt a jövőben. A projekt pedig Zalaegerszeg közvetlen környezetére is hatással lesz, hiszen a város vonzáskörzete bővülhet általa – hangzott el.

Az úszásoktatás fontosságára hívta fel a figyelmet Vigh László országgyűlési képviselő beszédében. Mint fogalmazott: szeretnék minél korábbi életkorban arra ösztönözni a gyerekeket, hogy tanuljanak meg úszni, járjanak rendszeresen uszodába. Cél, hogy a diákok úgy fejezzék be az általános iskolát, hogy biztonsággal tudnak úszni.

A rendezvényen Balaicz Zoltán polgármester felidézte: a városban először az 1938-1945 közötti időszakban vetődött fel egy uszoda, illetve szabadtéri strand létesítése. Ekkor Tamási István volt a polgármester. Az elképzelés azonban a háború miatt nem valósulhatott meg. Csak sokkal később, 1956-ban épült fel a Göcseji úton a strand, majd 1969-ben a fedett uszoda. Ennek helyére kerül most az új, modern épületegyüttes.

Elhangzott: a projekt során egy 9,5 milliárd forint összköltségű uszoda, tanuszoda és strand létesül. A főbb létesítmények magukba foglalnak egy tíz pályás, 25x50 méteres medencét, valamint egy 10x16 méteres tanmedencét. A kültéri medence pedig 16x25 méter nagyságú lesz. Ezenkívül szauna, vizes játszótér, öltözők, üzlethelyiségek, parkolók is létesülnek. Rendezik továbbá a zöldfelületet is. A tervek szerint 2022. elején fogadhat először látogatókat a város új sportlétesítménye.

A beruházás a napokban elért a „legmagasabb pontra”, vagyis megépült a legmagasabb fal. Az ezt jelképező bokrétát daruval emelték fel annak tetejére. A fára előzetesen szalagot helyezett el dr. György István, Vigh László és Balaicz Zoltán, valamint dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, Gecse Péter és Bali Zoltán alpolgármester, továbbá a kivitelezők nevében Peresztegi Imre, a ZÁÉV Zrt. elnöke és Dormán József, a ZÁÉV Zrt. vezérigazgatója.

A résztvevők egy bejárás során megtekintették az építkezés aktuális állapotát is.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK